Bernard Loderstraat en Jacques Oppenheimstraat

  • Plaats/Stadsdeel: Amsterdam Nieuw-West
  • Start bouw / oplevering: Juni 2020 / Juli 2022

In de woningen aan de Bernard Loderstraat 17-23, 29-35, 26-38, 48-60 en 70-82 en de woningen aan de Jacques Oppenheimstraat 22-28, zijn we op 1 juli 2020 gestart met ingrijpende renovatiewerkzaamheden. Na de ingreep voldoen de woningen aan de regels op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en comfort. De woningen worden aangesloten op het Stadswarmtenet van Vattenfall. Het Stadswarmtenet voorziet de woningen van warmte en warm water. In de woningen is geen gasaansluiting meer aanwezig en ga je elektrisch koken. De bedrijfsruimtes blijven voorlopig aangesloten op aardgas.

Tijdens de bewonersbijeenkomsten vanaf april 2017 legden we de technische onderzoeken en het bewonersonderzoek uit. Ook bespraken we het voorkeursscenario met bewoners. Dit plan gaat uit van ingrijpende renovatie met behoud van de huurovereenkomst. Deze aanpak kan niet in bewoonde staat gebeuren.

Sociaal plan en technische brochure

Met de bewonerscommissie stelden we een sociaal plan en een technische brochure op. In het sociaal plan staan alle rechten en plichten van de huurder en verhuurder, zoals de financiƫle vergoeding en faciliteiten tijdens de werkzaamheden. In de brochure staan de werkzaamheden, de duur van de werkzaamheden en de huurprijs na aanpak.

(Online) bezichtiging modelwoning

Via deze link kun je een 3D scan bekijken van een gerenoveerde woning in de Jacques Oppenheimstraat (24 1).
In de video hieronder neemt jouw bewonersbegeleider Giulia je mee door de gerenoveerde modelwoning.

Voorlopige planning

  • Start uitvoering: juni 2020
  • Oplevering: medio juli 2022

Veel huidige bewoners keren terug in de gerenoveerde woningen. De eventueel vrijkomende sociale huurwoningen bieden wij ongeveer twee maanden voor oplevering aan via WoningNet.

Documenten

Stand van zaken (december 2021)
Voortgang project (brief februari 2021)
Informatie over stadswarmte

Contact

Jouw bewonersbegeleider is Giulia Di Battista. Heb je vragen? Stel ze via het contactformulier.