Prinses Beatrixlaan

  • Soort project: Sloop-nieuwbouw
  • Plaats/Stadsdeel: Uithoorn

De woningen aan de Prinses Beatrixlaan vervangen we door nieuwbouw. Aan de zuidkant van de straat komen 10 sociale huur eengezinswoningen en aan de noordkant 24 sociale huur beneden- en bovenwoningen.

Nieuwbouw

Zuidkant

Aan de zuidkant van de Beatrixlaan (10 t/m 28) bouwen we 10 sociale huur eengezinswoningen van twee lagen met een kap. Op de begane grond zijn de hal, het toilet en de woonkamer met open keuken. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer met toilet. Op de tweede verdieping is de zolder. De woningen passen qua uitstraling in het tijdsbeeld van de wijk. Ze zijn ook van alle moderne gemakken voorzien, gasloos en voldoen ze aan de voorwaarden van nul-op-de-meter.

Noordkant

De 24 sociale huur beneden-/bovenwoningen aan de noordkant en zijn geschikt voor zowel starters als ouderen. De woningen op de begane grond hebben een woonkamer met open keuken, een- of twee slaapkamers en een badkamer met apart toilet. Deze woningen zijn 10 meter diep en 7,20 meter breed.

De woningen op de eerste verdieping hebben een woonkamer met open keuken, toilet, badkamer en slaapkamer. De tweede slaapkamer ligt op de tweede verdieping direct onder de kap. Deze woningen zijn 8,50 meter diep en liggen aan een galerij die bereikbaar is via een lift of trap. De bergingen voor alle woningen liggen tussen en op de kop van de bouwblokken.

Impressie

Hier vindt u de impressies van de nieuwbouw van de eengezinswoningen aan de zuidkant.

Planning

Het sociaal plan is getekend en de herhuisvesting is in volle aan de gang. In overleg met de gemeente Uithoorn is de herhuisvesting verlengd tot 30 april 2019. Op dit moment laten wij eerst onderzoeken of beschermde diersoorten zoals vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen zich nestelen of overwinteren in de woningen.Vanwege dit onderzoek is de sloop en nieuwbouw van de woningen aan de zuidkant van de Beatrixlaan verschoven naar het derde kwartaal van 2019. Vervolgens starten we met de sloop en nieuwbouw aan de noordkant. Zo is het voor de bewoners van de noordkant van de Beatrixlaan mogelijk, als zij daarvoor in aanmerking komen, direct te verhuizen naar de nieuwbouwwoningen aan de zuidkant.

Fase 1 – Prinses Beatrixlaan 10 t/m 28

  • Herhuisvesting: 29 januari 2018 tot 30 april 2019
  • Slopen: 19 mei 2019 t/m september 2019
  • Bouwen: oktober 2019 t/m mei 2020
  • Opleveren: mei/juni 2020

Fase 2 – Prinses Beatrixlaan 1 t/m 31

  • Herhuisvesting: 29 januari 2018 tot mei/juni 2020
  • Slopen: juni 2020 t/m oktober 2020
  • Bouwen: november 2020 t/m september 2021
  • Opleveren: oktober 2021

Contactpersonen

Hans Stolze (senior gebiedsontwikkelaar) en Marijn van der Weijden (senior medewerker projectbegeleiding Wonen) zijn bereikbaar via info@eigenhaard.nl of (020) 6 801 801

Nieuwsbrief

Sociaal plan

Sociaal plan Beatrixlaan


Chat met ons