Admiraal de Ruyterlaan en Plesmanlaan

 • Plaats/Stadsdeel: Uithoorn
 • Start bouw / oplevering: Augustus 2021
 • Aandeel Eigen Haard: 100%
 • Aannemer De Heemraad BV
 • Projectfase Voorbereiding
 • Soort woningen Eengezinswoningen

Wij zijn in gesprek met de bewoners van de Admiraal de Ruyterlaan 3-73, Plesmanlaan 2-16, 20-54, 58-74 en Plesmanlaan 29-87 over hun woningen. We hebben een technisch onderzoek laten uitvoeren aan de 93 woningen en hebben samen met de bewonerscommissie een renovatieplan gemaakt.

Samen met jou

In dit project werken we nauw samen met jou. Samen zorgen we ervoor dat het project goed en soepel verloopt. Voor dit project hebben we jou ook nodig. Wij mogen alleen grote veranderingen aan jouw woning uitvoeren als het grootste deel van de huurders daarmee instemt. In dit document lees je hoe dat in de wet is geregeld.

We hebben met nieuwsbrieven, video’s, online presentaties en documenten bewoners verteld hoe we de woning prettiger en energiezuiniger kunnen maken. Met de bewonerscommissie hebben we een plan met afspraken gemaakt. De opzichter heeft met een huisbezoek (warme opname) de werkzaamheden met de huurders besproken en zijn er aanvullende afspraken gemaakt. We gaan nu de volgende fase in, waarbij we jou gaan vragen om in te stemmen met de renovatie en verbeteringen.

Modelwoning bekijken in 3D

Om een goede indruk te krijgen van de woonverbeteringen en het resultaat zijn er twee modelwoningen beschikbaar, de Plesmanlaan 57 en de Admiraal de Ruyterlaan 43. We hebben daarvan een digitale scan gemaakt. zodat je deze via internet digitaal kan bezoeken en kan bezichtigen. Bekijk hier de Plesmanlaan 57 (als je woont aan de Plesmanlaan met een oneven huisnummer) en hier de Admiraal de Ruyterlaan 43 (als je woont aan de Admiraal de Ruyterlaan of Plesmanlaan met en even nummer).

Renovatievoorstel en jouw instemming

Alle huurders hebben een renovatievoorstel gehad. Daar staat in wat de renovatie voor jou en jouw huis betekent. We vragen schriftelijk om jouw instemming op het plan. Als 70% of meer van alle huurders instemt dan mogen we van de wet starten met de uitvoering.

Voorkeursplan en presentatie

Op basis van het bewonersonderzoek Admiraal de Ruyterlaan en Plesmanlaan, jouw suggesties en een technisch onderzoek van de aannemer is een plan gemaakt en voorgelegd aan de bewonerscommissie. Na gesprekken met de bewonerscommissie is er een voorkeursplan ontwikkeld voor renovatie van de woningen. Dat hebben we jou in maart in de nieuwsbrief aangegeven. De presentatie van het voorkeursplan is hier te zien.

Sociaal plan

Met de bewonerscommissie hebben we een sociaal plan gemaakt. In dat plan staat belangrijke informatie over afspraken, regelingen en mogelijkheden die van toepassing zijn voor jou als huurder van de woningen tijdens en na de werkzaamheden. Hier legt Marijn uit wat het sociaal plan voor jou betekent. Wil je het nog even doornemen, dan is hier het sociaal plan te downloaden.

Opties

Wij bieden ook extra keuze opties aan. Dat zijn keuzes die je kunt maken maar het hoeft niet. Daar staat wel een huurverhoging per maand tegenover. De badkamer, keuken en/of toilet blijven hierbij op dezelfde plek als bestaand. Hier kun je het keuzeformulier zien en invullen. Doe dit wel voor 1 juni 2021.

Planning

 • Maart/april - Modelwoning digitaal bezoeken
 • April - Renovatievoorstel per huis
 • April - Instemmen
 • Mei - Wel of geen 70% draagvlak
 • Juni/juli - voorbereiden werkzaamheden
 • Augustus - Start werkzaamheden eerste blok

Video

Presentatie sociaal plan (november 2020)

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2019
Bijlage bij nieuwsbrief december 2019
Nieuwsbrief maart 2020 - voorkeursplan
Nieuwsbrief november 2020
Nieuwsbrief april 2021

Documenten

Folder zonnepanelen
Advies van de BC op het concept sociaal plan
Beantwoording Eigen Haard op gekwalificeerd advies BC

Contactpersoon

Heb je vragen? Neem contact op met Marijn van der Weijden, senior medewerker Projectbegeleiding via het contactformulier.