Tuin op orde

Zijn er in uw buurt verloederde tuinen? Heeft u last van een boom die te hoog is, of van een klapperend stuk plastic een paar tuinen verderop? Samen zorgen we dat verwaarloosde tuinen er weer mooi bij liggen.

Checklist

Met onze duidelijke Checklist Tuin op orde weet iedereen waar tuinen aan moeten voldoen. Als een tuin niet op orde is, spreken wij huurders er op aan. Kunnen zij hun tuin niet zelf bijhouden? Dan zoeken we samen naar hulp. Als ze wel zelf hun tuin kunnen onderhouden, roepen we ze tot de orde. Als niets werkt, kunnen we een boete uitdelen.

Het werkt!

Als huurders weten wanneer hun tuin op orde is, dan zorgen de meesten daar ook voor. En als buren hulp bieden aan mensen die hun tuin niet kunnen onderhouden, worden tuinen meteen aangepakt en knapt de buurt flink op.

Doe mee!

Heeft u zelf een tuin? Met de Checklist Tuin op orde kunt u zien of uw tuin op orde is. De checklist kan u ook helpen om met uw buren te praten over hun tuin. U kunt ons ook helpen de verloederde tuinen in de wijk in kaart te brengen door tuinrapporten te maken. De wijkbeheerder gaat met die tuinrapporten aan de slag.

Stichting Present

Als u een verloederde tuin ziet, kunt u ook uw hulp aanbieden. Of u kunt helpen door vrijwilliger te worden bij Stichting Present. Deze stichting knapt tuinen op van mensen die dat niet meer zelf kunnen. 

Meer weten?

Heeft u meer vragen, of wilt u aan de slag? Neem contact op met de medewerker Woonservice van uw wijk via het contactformulier.

Bijlage

Download Tuin op orde
(PDF bestand, 5,2 MB)