Samen groen

Vindt u dat de gemeenschappelijke tuin bij uw woning niet goed wordt onderhouden? Of lijkt het u leuk om samen met uw buren te tuinieren?

Met Samen Groen krijgen u en uw buren zeggenschap en controle over de staat en het gebruik van de gemeenschappelijke tuin. U neemt (een deel van) het werk over dat Eigen Haard nu doet. Daardoor kunt u meer bepalen.

Het werkt!

Veel mensen missen een eigen tuintje. Ze willen liever dat de gemeenschappelijke tuin anders wordt ingericht en gebruikt. Of ze ergeren zich aan zwerfvuil en slecht onderhoud. Ze weten niet hoe vaak de hovenier langskomt en wat die moet doen. Als u en uw buren zelf toezien op het onderhoud en de hovenier, dan zijn de lijnen kort. Dan kan er zelfs op maat gewerkt worden. Beslist u met uw buren om zelf te tuinieren, dan bespaart u ook nog eens in uw servicekosten.

Van zelf toezicht houden tot zelf tuinieren

Binnen Samen Groen zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt toezicht houden op de hovenier of zelf een ander bedrijf inhuren. U kunt het onderhoudsprogramma bepalen en misschien ook de financiële administratie van ons overnemen. Of u kunt zelf gaan tuinieren. Dan bent u van niemand meer afhankelijk! Kijk hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Doe mee

U kunt niet alleen beslissen. Als de functie van de tuin of de servicekosten veranderen, moet 70% van de bewoners akkoord gaan. Doel is dat iedereen in uw woongebouw tevreden is en helpt de boel netjes te houden. Verzamel een paar actieve buren om een plan te maken. U kunt een bijeenkomst organiseren om met uw buren in gesprek te gaan. Wij helpen u graag. Meer weten? Neem contact op met de medewerker Woonservice in uw buurt via het contactformulier of (020) 6 801 801.