Buurtwerkkamer

Wilt u iets voor uw buurt betekenen? Heeft u zin uw handen uit de mouwen te steken? In de buurtwerkkamer ontmoeten buurtbewoners elkaar. Samen ontplooien ze hun talenten. Ze doen er vrijwilligerswerk en leren van elkaar. Zo doen ze ook werkervaring op en krijgen ze ritme in hun leven. In de buurtwerkkamer werken we samen met instanties die zich richten op mensen zonder uitzicht op werk, zoals DWI.

Het werkt!

Bij de buurtwerkkamer kan iedereen binnenlopen en vijf minuten later aan het werk zijn. We gaan uit van ieders talenten, zodat iedereen doet waar hij goed in is en wat hij leuk vindt. De buurtbewoners organiseren bijna alles in de buurtwerkkamer zelf, professionele begeleiding is slechts op de achtergrond aanwezig. Dat maakt de buurtwerkkamer laagdrempelig. Het zelfvertrouwen van buurtbewoners groeit snel. De vrijwilligers zetten zich vooral in voor de buurt. Ze plakken banden, onderhouden tuinen, ruimen rommel op. Soms organiseren ze spelletjes voor kinderen of voor ouderen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Doe mee!

Iedereen, met of zonder baan, is welkom om vrijwilliger te worden. U kunt zich aansluiten bij een van de vrijwilligersteams om de buurt beter te maken. Is er nog geen buurtwerkkamer bij u in de wijk, maar zou u dat graag willen? Neem contact op met de medewerker Woonservice van uw wijk via het contactformulier. Dan kijken wij wat er mogelijk is!

Inspiratie

Casa Jepie Makandra, buurtwerkkamer in Holendrecht (Amsterdam Zuidoost)

 

Bijlage

Download Buurtwerkkamer
(PDF bestand, 2,1 MB)

Chat met ons