Buurtkamer

Wilt u graag mensen in uw buurt leren kennen? Heeft u zin om zich in te zetten voor uw wijk? Een buurtkamer is een ruimte in de wijk die door ons ter beschikking wordt gesteld aan de buurt. De buurt kan er activiteiten organiseren, elkaar ontmoeten, of vergaderen. Iedereen kan van de ruimte gebruik maken, zolang de activiteit maar iets met de buurt te maken heeft. Op die manier is de buurtkamer echt de huiskamer van iedereen.

Het werkt!

Alleen als voldoende bewoners zich inzetten, zorgen wij voor een ruimte in de buurt. Zo weten we zeker dat de buurtkamer een succes zal zijn. De actieve bewoners betrekken hun eigen buren en kennissen bij de buurtkamer, waardoor het een bruisende plek wordt. Doordat de buurtkamer er voor iedereen is, van jong tot oud, wordt het een echte ontmoetingsruimte. In de buurtkamer leert de buurt elkaar kennen.

Doe mee!

In de buurtkamer kunt u activiteiten organiseren voor uw buurt, of daarbij helpen. Schoonmaakacties of huiswerkbegeleiding. Koffie drinken met ouderen in de wijk, een computercursus of iets anders. Zo leert u uw buren kennen en draagt u bij aan een fijne sfeer op straat. Loop eens binnen bij de buurtkamer om erachter te komen wat u kunt doen.

Meer weten?

Is er geen buurtkamer bij u in de wijk, en zou u er graag een hebben? Laat het ons weten, dan kijken wij wat er mogelijk is. Neem contact op met de medewerker Woonservice van uw wijk via 020-6801801 of info@eigenhaard.nl.

Inspiratie

Ouderen spelen Rummikub in buurthuis De Dichter
Parlarie, buurtkamer van de Zeeheldenbuurt

Bijlage

Download Buurtkamer
(PDF bestand, 2,0 MB)

Chat met ons