Bewonerscheque

Heeft u goede ideeën voor uw buurt? Kunt u met een kleine ingreep uw wijk flink opknappen? Of kent u iemand die dat wil doen? Met de bewonerscheque kunnen bewoners zelf hun goede plannen voor de wijk verwezenlijken. Als in een wijk de bewonerscheque wordt verspreid, krijgt elk huishouden een cheque ter waarde van vijf, tien of vijftien euro. Iedereen met goede ideeën voor de wijk kan deze cheques verzamelen. Net zo lang tot hij of zij er genoeg heeft om het plan te realiseren.

Het werkt!

Met de bewonerscheque bepaalt de buurt zelf waar het geld naartoe gaat. Naar het plan voor de plantenbakken of het plan voor een buurtfeest? Naar een workshop voor kinderen, of een schoonmaakactie? Door de bewonerscheques komen ook buren die elkaar niet kenden met elkaar in contact. Om genoeg geld te verzamelen hebben de buren elkaar nodig.

Doe mee!

Bewonerscheques worden af en toe verspreid en niet in alle wijken. Wilt u ook liever zelf bepalen hoe de buurt verbeterd wordt, in plaats van het door anderen te laten beslissen? Dan zijn de bewonerscheques wat voor u! Informeer bij ons of het in uw wijk kan. En als die bewonerscheques dan komen: handen uit de mouwen! Lees hier de regels voor de bewonerscheque.

Meer weten?

Heeft u meer vragen, of wilt u aan de slag? Neem contact op met de medewerker Woonservice van uw wijk via het contactformulier of 020 6 801 801.

Bijlage

Download Bewonerscheque
(PDF bestand, 2,2 MB)

Chat met ons