Wat doen wij

De wijkbeheerder kijkt regelmatig of de algemene ruimten nog veilig zijn. De algemene regel is: er mag niets staan. Ook niet als u zelf vindt dat het nog wel veilig is. Staan er spullen en is het dus niet meer veilig? Dan doen wij dit: 

  • Waarschuwing: We maken een waarschuwingslabel aan de spullen die moeten worden opgeruimd. Daarnaast krijgt u een flyer en/of brieven om te laten weten wat u moet doen als het uw spullen zijn of als u weet van wie de spullen zijn.
  • Ophalen en opslaan: Zijn de spullen van u en haalt u ze niet weg? Dan doen wij dat. Als het spullen zijn die geld waard zijn, dan slaan we ze op. U betaalt de kosten voor die opslag. 
  • Kosten: Hebben we uw spullen weggehaald uit de algemene ruimte en opgeslagen? Dat kost € 25,- per fiets, scooter of voorwerp. Dit zijn de kosten voor het weghalen en opslaan.  Die moet u zelf moet betalen. Als u uw spullen komt ophalen bij de wijkbeheerder, kunt u meteen betalen. Daarna krijgt u uw spullen weer mee. 
  • Ophalen van uw spullen: Zijn uw spullen door ons opgeruimd? Neem dan contact op met de wijkbeheerder en maak een afspraak ze op te halen. Bij het ophalen betaalt u de kosten die wij hebben gemaakt. Zonder afspraak kunt u uw spullen niet ophalen. 

Uitzonderingen

Spullen in de algemene ruimten zijn onveilig en mogen niet. Soms maken we een uitzondering voor zogenaamde gezelligheidsgoederen. Dit zijn spullen die een trappenhuis, portiek of galerij leuker en gezelliger maken. Denk aan een plantje of een schilderij aan de muur. De wijkbeheerder geeft aan of deze spullen mogen blijven staan.