Eigen Haard fonds

Wij nodigen bewonerscommissies, bewonersgroepen en huurders van harte uit deel te nemen aan het Eigen Haard fonds 2019. Voor het tiende jaar stelt het fonds € 50.000,- beschikbaar voor ideeën die bijdragen aan de kwaliteit en het uiterlijk van gebouwen van Eigen Haard en de directe omgeving ervan.

Ideeën worden werkelijkheid

Bewonerscommissies, bewonersgroepen of individuele bewoners dragen ideeën aan die kwaliteit en het uiterlijk van wooncomplexen of de buurt verbeteren. De beste ideeën worden uitgevoerd. Zo betrekken we bewoners nog meer bij de woning en de buurt. Bent u benieuwd naar wat het fonds doet? Bekijk het filmpje.

Waar moet een idee aan voldoen?

  • Het idee is ingediend door een Eigen Haard bewonerscommissie, een groep bewoners die zich georganiseerd hebben, zoals een tuingroep of door individuele huurders (lees de criteria)
  • Het gaat om een blijvende kwalitatieve toevoeging aan, of verfraaiing van het gebouw of de binnentuin 
  • Alle bewoners van het gebouw moeten de toevoeging kunnen zien of beleven
  • Het idee is uitvoerbaar voor een bedrag van € 50.000,- of minder
  • Het kunnen meerdere ideeën zijn die in het budget van € 50.000 passen

Deelname via bewonerscommissies, bewonersgroepen en individuele huurders

Deelnemen kan via het formulier Deelname Eigen Haard fonds. U kunt uw idee ook mailen naar fonds@eigenhaard.nl. Vermeld in uw mail de geschatte kosten voor de uitvoering, de naam van de bewonerscommissie of bewonersgroep en uw contactgegevens. De inschrijving loopt tot 15 april 2019.

De beoordeling

Een deskundige jury nomineert een aantal ideeën. Naar verwachting maken wij de genomineerden begin mei bekend. De genomineerden kunnen tot medio augustus het idee verder uitwerken. Half september maakt de jury de prijswinnaar(s) bekend.