Project Samen verduurzamen

Samen verduurzamen. Dat is ons motto om met onze bewoners te werken aan minder energieverbruik en een schoner milieu. Om samen bij te dragen aan een schonere wereld voor nu en later.

We willen voor de energievoorziening van onze bewoners in 2050 geen broeikasgassen meer uitstoten. Daarvoor zetten we nu al grote stappen. In 2017 hebben we 1000 woningen verduurzaamd, De komende jaren volgen er minimaal 9.000. 

Isoleren en ventileren

Wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te op te wekken. Daarom isoleren we alle woningen die niet goed geïsoleerd zijn. En bij isolatie hoort goede ventilatie zodat de woning fris en gezond en je het meeste energie bespaart.

Energie opwekken

In veel gevallen kunnen we via zonnepanelen en zonnecollectoren duurzaam stroom en warmte opwekken. Woningen en gebouwen worden zo kleine energiecentrales.

Samen Verduurzamen?

Inderdaad, we doen dit samen met onze bewoners. Zodat zij weten wat er gebeurt in de woning en hoe zij dus bijdragen aan een beter milieu. En natuurlijk hoe zij ervan profiteren. Want bewoners betalen minder voor energie en de huuraanpassing is beperkt. Als de energierekening bjivoorbeeld tien euro per maand daalt, dan is de huuraanpassing vijf euro en de ander vijf euro is voor de bewoner. Dit is bij normaal gebruikersgedrag.

 

Verbeteringen

Welke verbeteringen we uitvoeren hangt af van uw woning. 

Uw woning isoleren

  • Dubbel (HR++) glas
  • Spouwmuurisolatie 
  • Gevelisolatie (aan de buiten- of de binnenkant)
  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie aan de binnen- of aan de buitenkant
  • Draaiende delen in ramen vervangen
  • Tochtstrippen en ander manieren om kieren af te dichten

Uw woning beter ventileren
Voor comfort en afvoer van vochtige lucht installeren we een mechanische ventilatie; dat kunnen roosters in ramen zijn of een afzuiging in de toilet, keuken en badkamer. Een sensor in de woonkamer stuurt de ventilatie aan. Bewoners kunnen zelf de ventilator harder of zachter zetten, bijvoorbeeld tijdens het douchen of koken.

Duurzame energie opwekken
Met zonnepanelen voor stroom of zonnecollectoren voor warm water.

Een veiliger woning
in sommige gevallen vervangen we ook de deuren en het hang- en sluitwerk. 

Energiezuinige verwarming
We vervangen de gashaard of oude verwarmingsketel door centrale verwarming of een hoog rendement ketel.

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Chat met ons