Vanaf 1 juli 2022 moeten in alle woningen rookmelders hangen. In de meeste woningen van ons is dat gelukkig het geval. Maar helaas niet bij alle. 

Bij al onze renovatie-, verduurzamingsprojecten en tijdens onderhoudsklussen hebben wij afgelopen jaren rookmelders opgehangen. Dit geldt voor woningen van voor 2003. Woningen gebouwd na 2003 hebben standaard een rookmelder(s). 

Oorzaak vertraging

Ook al zijn we al geruime tijd bezig, het is niet gelukt voor 1 juli rookmelders in alle woningen op te hangen. We hebben te maken met leverproblemen bij onze elektrapartners, corona, gebrek aan mankracht en huurders die weigeren ons toegang te geven tot de woning. En de officiële rookmelders die wij plaatsen zijn moeilijker leverbaar. Daarnaast hebben we meer rookmelders hangen dan dat er zijn geregistreerd. Onze onderhoudsdienst, de brandweer of tijdens onderhoudsprojecten zijn rookmelders geplaatst die niet zijn geregistreerd. Ons rookmeldersproject bestaat dan ook uit het inventariseren van de aanwezige rookmelders en het plaatsen en/of vervangen rookmelders waar nodig. 

Planning

Wij verwachten voor december 2022 alle rookmelders te plaatsen.

Hoe werken wij (samen) aan het plaatsen van rookmelders

  • Onze elektrapartners werken hard aan de eerste fase, de woningen waar we van weten dat er geen rookmelder hangt, geen recent onderhoudsproject is geweest of op korte termijn staat gepland.
  • Onze eigen dienst pakt individuele verzoeken op van huurders die een rookmelder hebben aangevraagd.

Wat kun je zelf doen?

Woon je in een huurhuis van Eigen Haard waar nog geen rookmelder(s) hangt, dan kun je contact met ons opnemen. Dan maken we een afspraak wanneer wij bij je langs kunnen komen. Houd er rekening mee dat dat langer kan duren. Wil je daar niet op wachten dan kun je natuurlijk in de tussentijd ook zelf een goedgekeurde rookmelder aanschaffen en ophangen. Deze moet je zelf betalen. 

Vraag en antwoord

  • Wij maken een afspraak met jou als jouw woning aan de beurt is.

  • Ja, we verwachten de komende tijd veel rookmelders te plaatsen, zodat we voor december 2022 klaar zijn met het plaatsen van alle rookmelders.

  • Ja, dat klopt. In alle woningen moet op elke verdieping een rookmelder aanwezig zijn (sinds 1 juli 2022). Eigen Haard is verplicht deze te plaatsen, tenzij de bewoner zelf al een geschikte rookmelder heeft geplaatst.

  • Via onze website en sociale media informeren wij jou. Je ontvangt persoonlijk een brief als jouw woning aan de beurt is voor het plaatsen van een rookmelder.