Heb jij kinderen of zijn er buurkinderen die willen helpen om hun buurt de mooiste buurt van Amsterdam te maken? Portiekportiers zijn teams van buurtkinderen die de wijk schoonhouden. Elke week controleren ze portieken op schoon, heel en veilig.

Ze werken in teams van twee kinderen en dragen herkenbare hesjes. Ze vragen buren om spullen weg te halen uit de gang en om schoon te maken. Meestal werken ze in het portiek waar ze zelf ook wonen. De portiekportiers worden begeleid door de wijkbeheerder.

Het werkt!

Bijna iedereen houdt van kinderen. Als kinderen hun best doen om de buurt netjes te houden, willen volwassenen dat ook doen. Ook de ouders en broers en zussen van de portiekportiers gaan helpen om hun omgeving schoon te houden. Bovendien is het goed voor de toekomst. Kinderen die nu portiekportier zijn, blijven altijd netjes voor hun wijk.

Doe mee!

Zijn er portiekportiers in jouw wijk? Dan kun je de wijkbeheerder helpen bij het begeleiden van de kinderen. Je kunt ook een uitje of leuke middag organiseren om de portiekportiers te bedanken. Zijn er nog geen portiekportiers in jouw wijk? Vraag de wijkbeheerder om te kijken of er portiekportiers kunnen komen.

Bijlage

Download Portiekportiers