Jurist/secretaris geschillencommissie, 36 uur

Is deze afwisselende combinatiefunctie jou op het lijf geschreven?

Momenteel zijn wij op zoek naar een afgestudeerd jurist met ontwikkelpotentie. Naast een ondersteunende rol als secretaris van de geschillencommissie voor 18 uur per week heb je een adviserende en uitvoerende rol als jurist voor 18 uur per week. Is deze afwisselende combinatiefunctie jou op het lijf geschreven? Lees dan snel verder!

Waar kom je te werken?

Op de afdeling Juridische Zaken lever je met je collega’s in het team juridisch advies en ondersteuning aan het bestuur, het management en medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

De afdeling adviseert bij en behandelt  juridische aangelegenheden op diverse terreinen van met name het burgerlijk recht, maar ook de invulling c.q. toetsing van contracten met een hoog juridisch afbreukrisico.

Ook voert de afdeling Juridische Zaken het ambtelijk secretariaat van de geschillencommissie. De geschillencommissie is het externe orgaan dat het bestuur adviseert over geschillen die ontstaan zijn tussen (medewerkers van) Eigen Haard en haar huurders, en die de betrokken partijen niet via de reguliere weg hebben kunnen oplossen. 

Wat ga jij doen?

In de rol van jurist adviseer je de organisatie bij (complexe) juridische vraagstukken en begeleid en vertegenwoordig je Eigen Haard bij juridische procedures. Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en aanscherping van het juridisch beleid van Eigen Haard en toets je contracten op naleving van wet- en regelgeving en het afdekken/uitsluiten van mogelijke (juridische) risico’s. 

Hierbij ligt de nadruk op het zelfstandig afhandelen van concrete juridische vraagstukken en procederen op het gebied van huurrecht, appartementsrecht, burenrecht, erfpacht, algemeen verbintenissenrecht e.d.

Je adviseert verantwoordelijken over de te hanteren juridische strategie, te hanteren standpunten en invulling van procedures bij het afhandelen van juridische disputen met externe partijen.

Daarnaast draag je je juridische kennis over aan medewerkers voor het afhandelen van juridische issues met bewoners, externe dienstverleners e.d.

Je bent in staat om de impact van veranderende wet- en regelgeving te vertalen naar de aanpassing en/of aanscherping van interne juridische beleidskaders, standaardcontracten, voorwaarden e.d.

Als secretaris van de geschillencommissie ondersteun je de geschillencommissie bij de uitvoering van haar adviestaken, wat inhoudt dat je geschillen registreert, onderzoekt en beoordeelt t.b.v afwijzing/ doorverwijzing of aanname en doorgeleiding naar de geschillencommissie. 
Je adviseert en ondersteunt de geschillencommissie op secretarieel, organisatorisch en inhoudelijk 
gebied, schrijft de adviezen van de geschillencommissie aan het bestuur en borgt de adequate afhandeling van geschillen.

Wat heb jij in huis?

In deze gecombineerde functie is het heel belangrijk dat je tijd goed weet te verdelen en het algehele overzicht behoudt. Je krijgt volop de kans om je te ontwikkelen. Eigen Haard staat altijd open voor nieuwe inzichten en je krijgt de vrijheid om je werk in te delen zoals jij dat prettig en efficiënt vindt. 

Qua opleidingsachtergrond en ervaring beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau (opleidingsrichting Nederlands Recht);
 • Ervaring op de rechtsgebieden gerelateerd aan de kernactiviteiten van EH;
 • Ervaring met het afhandelen van juridische vraagstukken.

De competenties die je helpen de functie goed uit te voeren zijn:

 • Organisatie-inzicht en –bewustzijn: je herkent, begrijpt en doorziet de samenhang en verhoudingen binnen een organisatie en houdt daar rekening mee.
 • Oordeelsvorming: je komt tot een weloverwogen oordeel op basis van beschikbare informatie en analyse.
 • Oplossingsgerichtheid: je denkt en handelt in termen van oplossingen.
 • Voortgangsbewaking: je controleert en bewaakt de voortgang van de processen, taken of activiteiten volgens de gemaakte planning

Eigen Haard biedt

Een uitdagende functie in een werkomgeving waar je een waardevolle maatschappelijke bijdrage kunt leveren en waar je jezelf optimaal kunt ontwikkelen.

Bij Eigen Haard zijn wij gedreven, maar hechten wij ook waarde aan een goede werk/ privébalans. Zo kennen wij een flexibele werktijdenregeling en krijg je bij ons de mogelijkheid om je fulltime werkweek (36 uur) te verdelen over vier dagen. In gezamenlijk overleg is bij Eigen Haard veel mogelijk!

Ook 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering maken deel uit van ons arbeidsvoorwaardenpakket.

Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk je op:

https://www.eigenhaard.nl/eigen-haard/werken-bij-eigen-haard/arbeidsvoorwaarden

Let op: in dit geval gaat het om een rol die bestaat uit twee, in ons functiehuis gescheiden, functies voor elk 18 uur per week.

De functie secretaris geschillencommissie is ingeschaald in functieschaal H van de cao Woondiensten (€ 2.836- € 3.935 per maand op basis van een 36-urige werkweek).

De functie jurist is ingeschaald in functieschaal J van de cao Woondiensten (€ 3.298- € 4.709 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek)

Interesse?

 • Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief, voorzien van cv, uiterlijk op 31 juli a.s. via de sollicitatielink bij deze vacature;
 • Je kunt je sollicitatie richten aan Rob Zon, hoofd Juridische Zaken;
 • Wil je de kans graag grijpen, maar wil je graag meer weten over de inhoud van de vacature? Neem dan contact op met: Rob Zon via tel. 020 680 1003;
 • Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Susan Saracino, adviseur Werving & Selectie, op tel. 020 680 1137 of Hanneke Lichtenbelt, medewerker HR op tel. 020 680 1788.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Privacy statement
Met het versturen van jouw sollicitatie geef je ons toestemming om je persoonlijke gegevens tot één jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure te bewaren, voor mogelijke toekomstige vacatures. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.
Chat met ons