Verhuurmakelaar (bijzondere verhuur)

Heb jij ervaring met sociale verhuur en affiniteit met bijzondere verhuur?

Wij zijn op zoek naar een ervaren verhuurmakelaar die affiniteit heeft met bijzondere verhuur (28- 32 uur per week). 

Ben jij klantgericht en vind je het leuk om in een dynamische omgeving te werken, dan is dit de functie die bij je past. Als verhuurmakelaar ben je verantwoordelijk voor je eigen dossiers. Dit geeft naast verantwoordelijkheid, veel flexibiliteit in het werken (denk bijvoorbeeld aan waar en wanneer je werkt). Verhuur bestaat uit meerdere teams. We zoeken iemand die als Verhuurmakelaar ons team Bijzondere Verhuur komt ondersteunen, waar o.a. woningruil, wijziging tenaamstelling contracten, kamerverhuur en huisbewaring worden behandeld. Daarnaast wordt van je gevraagd om ook inzetbaar te zijn binnen andere teams, dat kan ook het team Vrije Sector Huur zijn indien nodig.

We zijn op zoek naar een klantvriendelijk, dynamische persoonlijkheid die goed kan omgaan met veranderingen en die de verantwoordelijkheid neemt en dit weet uit te dragen.

Herken jij jezelf in dit beeld en heb jij twee tot drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Wat ga jij doen?

Het Team Bijzondere Verhuur behandelt alle aanvragen voor:

 • Woningruil en indeplaatsstelling;
 • Kamerverhuur;
 • Wijzigingen tenaamstelling huurcontract;
 • Huisbewaring;
 • Wijzigen van huurcontracten van verhuringen aan een instelling op naam van de bewoner (omklap).

Alle aanvragen die je behandelt, vereisen een maatwerk-aanpak, met inachtneming van intern beleid, wettelijke normen en gemeentelijke afspraken; er is hier namelijk geen sprake van verworven en geselecteerde kandidaten via een aanbodsysteem. Je voert vele gesprekken met huurders, advocaten en stakeholders zoals Maatschappelijk Werk, Rechtshulp of Sociaal Raadslieden, waarvan bijvoorbeeld een aanvraag is afgewezen. 

Bij het beoordelen van alle aanvragen, zoek je steeds de beste oplossing binnen de wetgeving op; wij spelen in op elke persoonlijke situatie en verliezen het beoogde resultaat voor de klant en Eigen Haard niet uit het oog. Klantgericht werken en intensief overleg met Juridische Zaken loopt hier als een rode draad doorheen. Juridische Kennis (wet- en regelgeving en jurisprudentie) is een belangrijk element.

Een belangrijk doel van het team Bijzondere Verhuur is het realiseren van een goede doorstroming naar een passende woning voor alle doelgroepen. Wij realiseren dit onder andere door middel van woningruil en projecten als het woonlastenakkoord.

Bijzondere Verhuur is continu bezig met het verbeteren van haar processen en werkwijzen. In nauw overleg met Woonbeleid en Juridische Zaken zijn wij steeds op zoek naar de meest optimale werkwijze, inspelend op de actuele ontwikkelingen en op wettelijke en gemeentelijke regelgeving, de steeds veranderende woningmarkt en de diversiteit van onze klanten.

Wat heb jij in huis?

Om voor deze functie in aanmerking te komen, herken je je volledig in de onderstaande functie-eisen en competenties:

Opleiding, kennis en ervaring

 • 2-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met Bijzondere Verhuur;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Actuele kennis van huur wet- en regelgeving en verhuurproces;
 • Inzicht in de (ontwikkeling van de) woningmarkt;
 • Maken van inkomensberekeningen  en passendheidstoets;
 • Kennis van de toewijzingsregels in de stadsregio Amsterdam is een pré;
 • Kennis van Empire en WoningNet is een pré;
 • Kennis van LEAN is een pré.

Klantgerichtheid:
Je denkt en handelt vanuit het perspectief van de interne en externe klant.

Integriteit:
Je hanteert een hoge standaard voor eerlijkheid en betrouwbaarheid, ook onder moeilijke omstandigheden en juist als het erop aan komt.

Resultaatgerichtheid:
Je focust je op het resultaat.

Eigen Haard biedt

Een werkomgeving waar je een waardevolle maatschappelijke bijdrage kunt leveren waar je jezelf optimaal kunt ontwikkelen en de flexibiliteit krijgt om een goede werk/privébalans te creëren.

Voor meer informatie kijk je op: www.eigenhaard.nl/werkenbijeigenhaard/arbeidsvoorwaarden

Deze functie is ingeschaald in salarisschaal G van de cao Woondiensten: € 2.576,- tot € 3.328,- bruto voor een 36-urige werkweek.

Interesse?

 • Graag ontvangen wij jouw sollicitatie uiterlijk op 22 juli aanstaande via de sollicitatielink bij deze vacature.
 • Je kunt je reactie richten aan Marlies van den Berg, manager Verhuur.
 • Voor inhoudelijke vragen over de vacature neem je contact op met Don Stofbergen of Wouter van der Sterren, Teamcoördinatoren Verhuur: via 020-6801663 en 020-6801409:
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Susan Saracino, adviseur Werving & Selectie, via 020-6801 137 of Hanneke Lichtenbelt, medewerker HR Administratie, via 020-6801 788.

 Deze functie is zowel intern als extern gepubliceerd. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Privacy statement
Met het versturen van jouw sollicitatie geef je ons toestemming om je persoonlijke gegevens tot één jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure te bewaren, voor mogelijke toekomstige vacatures. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.
Chat met ons