Manager Strategie

Ben jij de 'verbindende samenwerker' die strategieën bedenkt én geïmplementeerd krijgt?

In verband met interne doorstroom is per 1 juni een vacature ontstaan voor een manager Strategie.

Heb jij graag een voortrekkersrol in het ontwikkelen van strategieën? En lukt het jou dan ook nog deze geïmplementeerd te krijgen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je afdeling

Binnen Eigen Haard adviseert de stafafdeling Strategie het bestuur en de directie van Eigen Haard over strategische onderwerpen. De afdeling zorgt voor de ontwikkeling van de organisatiestrategie en de doorwerking daarvan in de organisatie door de ontwikkeling van beleid(skaders) en de inhoudelijke aansturing van de P&C-cyclus.

Strategie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitwerken en monitoren van beleid op het gebied van Concernstrategie, Voorraadsturing, Wijkstrategie, Innovatie, Duurzaamheid en Klant- en Marktonderzoek, op zowel strategisch als op tactisch niveau. 

Wat ga je doen?

Als manager Strategie ben je resultaatverantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel Strategie en de realisatie van de doelstellingen op korte en middellange termijn. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, facilitering van de realisatie en monitoring van de strategie op alle genoemde onderdelen. Daarnaast heb je een rol in de externe vertegenwoordiging van de corporatie (o.a. richting beleidsbepalende organen en stakeholders).

Je bent inhoudelijk betrokken aanjager en geeft coachend leiding aan een team van 14 professionals, te weten (sr.) onderzoekers en (sr.) adviseurs Strategie. Je coacht, geeft ruimte, hakt knopen door als het nodig is, overziet het geheel en de samenhang en kan dit naar alle betrokken stakeholders begrijpelijk verwoorden. 

Wat heb jij in huis?

De manager Strategie die wij zoeken heeft lef. En bedenkt samen met alle bedrijfsonderdelen strategieën en werkt samen met hen om die te implementeren binnen Eigen Haard.

Je houdt de afdeling en de andere divisies/afdelingen van Eigen Haard scherp, zodat iedereen rolvast een bijdrage levert aan deze strategie van ontwikkelingen en vernieuwing.

Je bent een verbindende samenwerker die speelt met de gezonde spanning van lange en korte termijnstrategie. Je bent in staat koers te houden en snel te acteren en stuurt daar ook op.

Je neemt een natuurlijke rol in binnen het directieberaad van Eigen Haard, de investeringscommissie en stuurgroepen. Als extern vertegenwoordiger van Eigen Haard heb je een netwerkfunctie binnen de Federatie van Woningcorporaties en De Vernieuwde Stad . 

Verder beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau;
 • kennis van de sector;
 • kennis van en inzicht in sociaal-economische en volkshuisvestelijke trends en ontwikkelingen;
 • kennis van de inhoud van de werkprocessen binnen de organisatie;
 • kennis van de ontwikkeling van beleids- en interventiestrategieën;
 • kennis van managementtechnieken, organisatie-, personeels-, financieel en kwaliteitsbeleid;
 • inzicht in politieke en bestuurlijke processen;
 • kennis van LEAN;
 • ervaring met leidinggeven. 

En de volgende competenties:

 • Visie: Je hebt een duidelijke kijk op de toekomst; je plaatst deze in een lange termijn perspectief en geeft de richting aan waarin de organisatie zal gaan.
 • Strategisch denken en handelen: Je stelt vast hoe de missie en lange termijn doelstellingen gehaald moeten worden.
 • Managen: Je schept optimale voorwaarden waaronder anderen hun werk kunnen doen.
 • Leidinggeven: Je motiveert en geeft richting en sturing aan teams of individuen, zodat doelstellingen worden gehaald.
 • Coachen: Je optimaliseert capaciteiten van anderen en investeert in zelfoplossend vermogen.
 • Netwerken: Je ziet het belang van contacten en benut deze voor zakelijk resultaat.

Over Eigen Haard 

Eigen Haard is een gedreven, ambitieuze woningcorporatie die ca. 55.000 woningen in de regio Amsterdam beheert. We werken met maatschappelijk kapitaal en zetten dit zorgvuldig in, voor nu en in de toekomst. Bij alles wat we doen zoeken we de balans tussen sociale en financiële belangen en het milieu. 

Eigen Haard is een organisatie in verandering en stimuleert de beweging, aanpassing en wendbaarheid van organisatie en medewerkers. De afgelopen jaren heeft Eigen Haard een koers uitgezet om processen te verbeteren en te vereenvoudigen en heeft hiervoor de LEAN-filosofie omarmd. 

Eigen Haard biedt

Een uitdagende functie in een werkomgeving waar je een waardevolle maatschappelijke bijdrage kunt leveren en waar je jezelf optimaal kunt ontwikkelen.

Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk je op: https://www.eigenhaard.nl/eigen-haard/werken-bij-eigen-haard/arbeidsvoorwaarden         

De functie is ingeschaald in functieschaal N van de CAO-Woondiensten (€ 4.733 - € 7.397 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Je ontvangt een eindejaarsuitkering en kunt gebruik maken van onze duurzame mobiliteitsregeling (OV/lease auto).

Een ontwikkelassessment kan eventueel onderdeel uitmaken van de procedure. 

Interesse?

 • Reageer uiterlijk 23 juni a.s. via de link bij deze vacature;
 • In de eerste helft van juli vinden de sollicitatiegesprekken plaats;
 • Je brief kun je richten aan Bert Halm, bestuursvoorzitter;
 • Met inhoudelijke vragen over de vacature kun je ook terecht bij Bert Halm via het bestuurssecretariaat op tel. 020 680 1088;
 • Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Susan Saracino, adviseur Werving & Selectie (tel. 020 680 1137).

 

 

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Privacy statement
Met het versturen van jouw sollicitatie geef je ons toestemming om je persoonlijke gegevens tot één jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure te bewaren, voor mogelijke toekomstige vacatures. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.
Chat met ons