Projectmanager Nieuwbouw

Over Eigen Haard

De media publiceren continu over de overspannen woningmarkt in de Amsterdamse regio. Een regio waar een groot tekort aan woningen is, waar duizenden woningen moeten worden bijgebouwd, waar lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen bestaan, waar voor starters geen plek lijkt, voor senioren onvoldoende passende woningen beschikbaar zijn en gezinnen de stad verlaten op zoek naar ruimte. In dit gebied is Eigen Haard dagelijks werkzaam om blijvend een bijdrage te leveren aan een 'ongedeelde stad', waar ondanks de stijgende prijzen plek blijft voor huishoudens met een kleinere beurs.

Wat ga jij doen?

Eigen Haard heeft de ambitie de komende jaren 500 à 700 nieuwbouwwoningen per jaar te realiseren. In al deze nieuwbouwprojecten zorg jij als projectmanager Nieuwbouw, samen met jouw projectteam, dat Eigen Haard de gewenste woningkwaliteit bereikt. Je stuurt hierbij de opzichter(s) Nieuwbouw functioneel aan en rapporteert aan de manager Realisatie.

Als projectmanager Nieuwbouw ben je vanaf de ontwerpfase betrokken bij de nieuwbouwprojecten en verantwoordelijk voor de technische kwaliteit. Tijdens de voorbereiding (vanaf de afgifte van de omgevingsvergunning), uitvoering en nazorg zorg jij voor de begeleiding van de nieuwbouw en ben jij verantwoordelijk voor de realisatie van het project binnen het afgesproken bouwbudget en de planning. 

De ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het gehele project vanaf initiatieffase tot en met de nazorg. Je adviseert en ondersteunt hen hierbij op bouwtechnisch vlak. Daarnaast stuur je de in- en externe partijen aan die nodig zijn voor de realisatie van jouw projecten, verbindt deze met elkaar en zorgt voor een soepele en efficiënte samenwerking.

Waar is de afdeling mee bezig?

De afdeling Realisatie heeft als doel om samen met andere betrokken afdelingen het opleverproces van de nieuwbouw te verbeteren, zodat de overdracht aan verhuur en beheer wordt verbeterd en de klanttevredenheid wordt verhoogd naar minimaal een 7,5. Eigen Haard heeft haar duurzaamheidsambities verhoogd en daarom experimenteren wij met circulariteit, BENG- en NOM-woningen. Daarnaast worden alle nieuwbouwwoningen gasloos. Om de toekomstige woningproductie zeker te stellen zoeken we naar passende samenwerkingsvormen  met aannemers, zoals turnkeyprojecten, bouwteam en conceptwoningen. Al onze projecten worden in BIM uitgewerkt.

Wat heb jij in huis?

De projectmanager Nieuwbouw die wij zoeken beschikt over goede communicatieve en verbindende vaardigheden. Jij bent de smeerolie tussen de verschillende schakels die jouw project tot goede uitvoering brengen.

Je weet precies wat nodig is om jouw doel te bereiken, houdt overzicht en weet mensen te mobiliseren. Je bent een organisator die zaken snel en efficiënt regelt.

Voortgangsbewaking van jouw projecten heb je goed in de vingers. Je monitort de uitgezette acties en stuurt aan of bij waar nodig.

Met jouw natuurlijke flair en sensitiviteit lukt het jou om anderen voor je te winnen en invloed op hen uit te oefenen, met als doel hen mee te krijgen in het behalen van de gezamenlijke doelstellingen.

Jouw gewenste opleiding, kennis en vaardigheden:

 • Hbo- opleiding in bouwkundige richting, ofwel gelijkwaardig werk- en denkniveau opgedaan door ervaring;
 • Kennis en vaardigheden op het gebied van bouwtechniek, kwaliteit en kosten van materialen;
 • Kennis van BIM is een pre;
 • Bouwgerelateerde kennis van financiële en juridische aspecten;
 • Kennis van project-/ procesmanagement;
 • Kennis van directievoeren op nieuwbouwprojecten;
 • Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en doelstellingen woningcorporaties, volkshuisvesting en stadsontwikkeling;
 • Ervaring met het proces van ontwerp, voorbereiding en realisatie en het aansturen van een projectteam en opzichters.

Eigen Haard biedt

Een uitdagende functie in een werkomgeving waar je een waardevolle maatschappelijke bijdrage kunt leveren en waar je jezelf optimaal kunt ontwikkelen.

Bij Eigen Haard zijn wij gedreven, maar hechten wij ook waarde aan een goede werk/privébalans. Zo  kennen wij een flexibele werktijdenregeling en krijg je bij ons de mogelijkheid om je fulltime werkweek (36 uur) te verdelen over 4 dagen. In gezamenlijk overleg is bij Eigen Haard veel mogelijk!

Bij Eigen Haard heb je goede opleidingsmogelijkheden, een vaste eindejaarsuitkering en, bij goed functioneren, uitzicht op een vast dienstverband. Meer weten over ons arbeidsvoorwaardenpakket? Kijk dan op: https://www.eigenhaard.nl/eigen-haard/werken-bij-eigen-haard/arbeidsvoorwaarden

Deze functie is ingeschaald in schaal J van de cao Woondiensten (€3.298-  €4.709 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).

Interesse?

 • Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief, voorzien van cv, uiterlijk op 7 april a.s. via de sollicitatielink bij deze vacature of, indien de sollitatiebutton ontbreekt, via solliciteren@eigenhaard.nl;
 • Je kunt je sollicitatie richten aan Nicole de Vrij, manager Realisatie;
 • Wil je de kans graag grijpen, maar wil je graag meer weten over de inhoud van de vacature? Neem dan contact op met: Edwin Steeman, projectmanager Nieuwbouw via tel. 1789;
 • Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Susan Saracino, adviseur Werving & Selectie, op tel. 020 680 1137 of Hanneke Lichtenbelt, medewerker HR op tel. 020 680 1788.

 

 

 

Contract type:

Bepaalde tijd

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Privacy statement
Met het versturen van jouw sollicitatie geef je ons toestemming om je persoonlijke gegevens tot één jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure te bewaren, voor mogelijke toekomstige vacatures. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.
Chat met ons