Beleidsadviseur Energietransitie

Ben jij de verbindende, ambitieuze adviseur Energietransitie die wij zoeken?

Wat ga jij doen?

Naast betaalbaarheid en beschikbaarheid is duurzaamheid een hoofdthema van Eigen Haard. Eigen Haard heeft de ambitie ca. 10.000 woningen in de komende 6 tot 8 jaar te verduurzamen en in 2050 CO2 neutraal (gasloos) te zijn.

We zijn op dit moment op zoek naar een collega die ons helpt onze ambities te verwezenlijken. 

Als beleidsadviseur Energietransitie bij Eigen Haard vertaal je de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen in haalbare organisatie brede projecten en programma’s. In het bijzonder aardgasvrije wijken, het opwekken van duurzame warmte, zonne-energie, realiseren van extra labelstappen en reductie van de energiekosten van de huurder. Je managet projecten (zowel in – als extern) rond duurzame energie en implementatie van duurzame ingrepen en het opstellen van projectbesluiten, projectplannen en business cases.

Je implementeert interne werkwijzen/procedures gericht op duurzaamheid en bent verantwoordelijk voor het opstellen van (ambitieuze doch haalbare) doelstellingen m.b.t. duurzaamheid. 

Je bent een innovatief adviseur, die gevraagd én ongevraagd adviseert over het vinden van mogelijkheiden om duurzaamheidsvraagstukken om te buigen naar werkbare toepassingen. Je beoordeelt bewonersinitiatieven (VvE’s of Bewonerscommissies) op het gebied van duurzaamheid en adviseert/beslist, samen met een collega van VvE Beheer, over de mogelijke ondersteuning van Eigen Haard van die initiatieven en de voorwaarden daarbij. Je formuleert duurzaamheidsambities in programma van eisen van planmatig- en mutatieonderhoud en integreert deze in de kwaliteitseisen voor verbeterplannen en richtlijnen voor nieuwbouw.

Kortom: als adviseur Energietransitie heb je genoeg te doen! Maar verduurzamen kost tijd en je doet het zeker niet alleen.  Je bent continu bezig met verbinden en het verkrijgen van draagvlak bij in- en externe partijen. Je bent nieuwsgierig, benaderbaar en met jouw bouwkundig inzicht ben je in staat verbetervoorstellen te doen om de organisatiedoelstellingen op de meest efficiënte manier te behalen. 

 

Wat heb jij in huis?

 Je bent een echte professional, die actief gaat voor het optimale teamresultaat. Met jouw collega’s en andere stakeholders werk je prettig en transparant samen. Zij weten jou te vinden en jij hen.

 Verder beschik je over:

  • Een relevante diploma op HBO/Academisch niveau op het gebied van Bedrijfskunde/Installatietechniek en/of energietechniek met specifieke kennis van duurzaamheid, energie en milieu en met name energietransitie;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Ruime ervaring met projectmanagement, risicomanagement en vastgoedbeheer;
  • Overtuigingskracht, prestatiegerichtheid en doortastendheid;
  • Je beschikt over goede advies- en onderhandelingsvaardigheden en kennis overdragen gaat je makkelijk af;
  • Je acteert klantgericht met oog voor verhoudingen en een breed perspectief.

 

Over Eigen Haard

Een grote corporatie met slagkracht en een menselijk klimaat, dat is Eigen Haard. Een organisatie waarbinnen ruimte is voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Waar we elke dag met veel plezier ons werk doen en waar we mét en op elkaar kunnen bouwen.

Kijk jij verder dan winst op korte termijn? Ben je ondernemend en denk je in oplossingen? Als je je daarnaast kunt inleven in onze klanten zonder het belang van de organisatie uit het oog te verliezen, dan zou Eigen Haard wel eens de werkgever kunnen zijn die bij jou past!

 

Eigen Haard biedt

Een uitdagende functie in een werkomgeving waar je een waardevolle maatschappelijke bijdrage kunt leveren en waar je jezelf optimaal kunt ontwikkelen.

Bij Eigen Haard zijn wij gedreven, maar hechten wij ook waarde aan een goede werk/ privébalans. Zo kennen wij een flexibele werktijdenregeling en krijg je bij ons de mogelijkheid om je fulltime werkweek (36 uur) te verdelen over vier dagen. In gezamenlijk overleg is bij Eigen Haard veel mogelijk!

Ook 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering maken deel uit van ons arbeidsvoorwaardenpakket.

Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk je op:

https://www.eigenhaard.nl/eigen-haard/werken-bij-eigen-haard/arbeidsvoorwaarden

De functie is ingeschaald in functieschaal J van de cao Woondiensten (€ 3.298 - € 4.709,- op basis van een 36-urige werkweek). Let op, dit is nog indicatief, aangezien het gaat om een nieuwe functie.

Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Interesse?

  • Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief, voorzien van cv, uiterlijk op 20 december a.s. via de sollicitatielink bij deze vacature;
  • Je kunt je brief richten aan Bart de Jong, manager Bedrijfsbureau
  • Wil je de kans graag grijpen, maar wil je graag meer weten over de inhoud van de vacature? Neem dan contact op met: Bart de Jong via tel. 020 680 1801;
  • Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Susan Saracino, adviseur Werving & Selectie, op tel. 020 680 1137 of Hanneke Lichtenbelt, medewerker HR op tel. 020 680 1788.

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Privacy statement
Met het versturen van jouw sollicitatie geef je ons toestemming om je persoonlijke gegevens tot één jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure te bewaren, voor mogelijke toekomstige vacatures. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.
Chat met ons