KPN NetwerkNL gaat glasvezel aanleggen (Amstelveen) 15 juli 2021

Eigen Haard heeft KPN NetwerkNL toestemming gegeven om panden in Amstelveen aan te sluiten op glasvezel. De eerste werkzaamheden zijn gepland vanaf september. Binnenkort komt er een medewerker van KPN NetwerkNL aan de deur om bij u thuis de juiste plek voor de glasvezelaansluiting te bepalen. Meestal is dat de meterkast. De medewerker kan zich legitimeren.

De stoep gaat even open

Een paar weken later wordt er in de straat gegraven om de glasvezelkabel vanaf de straat door te trekken naar het gebouw. Tijdens de werkzaamheden blijft uw woning natuurlijk gewoon bereikbaar. Na het graafwerk komt de monteur bij u langs om uw glasvezelaansluitpunt te installeren.
 

Woont u in hoogbouw?

In grotere gebouwen wordt de glasvezelkabel van beneden naar boven getrokken en gaat deze meestal via de meterkasten van de ene woning naar de andere woning. Ook als u zelf geen glasvezelaansluiting wilt, is uw medewerking toch belangrijk: uw bovenburen kunnen anders niet worden aangesloten.

U zit nergens aan vast

De aanleg en de installatie van het glasvezelaansluitpunt zijn kosteloos. KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk aan naast het netwerk dat u nu gebruikt. Dat blijft ook gewoon bestaan. U zit dus nergens aan vast. U kunt de glasvezelaansluiting straks gebruiken, maar dat hoeft niet.

Vragen?  

Bekijk hier de FAQ met de meestgestelde vragen en antwoorden.
Of kijk op kpnnetwerk.nl/vragen voor de antwoorden op veel gestelde vragen en de mogelijkheden om contact met KPN NetwerkNL op te nemen. Daar kunt u zich ook inschrijven voor de netwerkupdates op. Dan blijft u op de hoogte van de actuele planning en werkzaamheden.