Eerste sleutel voor bewoners gerenoveerde huizen in Betondorp 15 juli 2021

De eerste 74 gerenoveerde huizen in Betondorp zijn opgeleverd aan de bewoners. Vera Luijendijk feliciteerde samen met Stadsdeelbestuurder Ivar Manuel de bewoners. Ook de Telegraaf kwam langs. In totaal renoveren wij hier 525 huurwoningen. De bijna 100 jaar oude huizen krijgen de oorspronkelijke bruin en gele kleuren terug. Van binnen zijn de huizen goed geïsoleerd en klaar voor een gasloze toekomst.

Renovatie in fases

We renoveren de huizen in vier fases. Bewoners moeten tijdens de renovatie hun huis tijdelijk verlaten. Veel bewoners keren terug naar hun huis. In september starten we met de renovatie van de tweede fase met 152 huizen.

Huizen blijven betaalbaar

‘Deze huizen zijn in de jaren twintig gebouwd door Eigen Haard,’ vertelt Vera. ‘Bijna 100 jaar later zijn deze huizen weer klaar voor de toekomst en ze blijven betaalbaar’. Van de woningen blijft 95 procent in de sociale huur. De rest wordt verhuurd als bedrijfsruimte of in de vrije sectorhuur.

Betondorp

Ivar Manuel: ‘Betondorp is een iconische buurt in Oost, de bijna 100 jaar oude huizen zijn voor iedereen herkenbaar. Fijn dat er een stukje geschiedenis teruggebracht wordt en de woningen nu ook weer helemaal netjes, duurzaam en up-to-date zijn. Voor de bewoners natuurlijk een hele ontlading om na zo’n lange tijd weer terug naar huis te kunnen en hopelijk is het eindresultaat een aangename verrassing’