Jongeren krijgen sleutel van hun studio 12 april 2019

Met gezonde spanning ontvingen zeven jonge Landsmeerders hun sleutel voor een studio in het prachtige monumentale pand aan de Dorpsstraat. Bestuurder Mieke van den Berg van Eigen Haard en wethouder Richard Quakernaat van gemeente Landsmeer vierden dit moment samen met de nieuwe bewoners.

Sleuteloverhandiging

De studio’s zijn flink opgeknapt en zijn prachtig geworden. ‘Ik ben ontzettend blij dat ik de sleutel heb van mijn eigen studio! En dat in mijn eigen dorp, zegt een van de enthousiaste nieuwe bewoners. De jongeren kregen afgelopen vrijdag de sleutels overhandigd. Een aantal kenden elkaar al uit het dorp. Wethouder Richard Quakernaat is blij met deze jongerenwoningen: ’In dit prachtig monumentaal pand hebben zeven Landsmeerse jongeren een mooie nieuwe plek gevonden midden in het dorp’.

 
Betaalbare woonruimte voor jongeren

‘Met deze studio’s bieden we betaalbare woonruimte aan voor jongeren. Juist voor jongeren is het - door hun relatief korte inschrijfduur - niet altijd makkelijk om aan een reguliere sociale huurwoning te komen. Daarom ben ik blij dat we deze groep helpen aan woonruimte. Ze krijgen een jongerencontract voor vijf jaar, zo blijven deze woningen ook in de toekomst beschikbaar voor jongeren’, aldus bestuurder Mieke van den Berg van Eigen Haard.