Bewonersonderzoek 2018: thuisgevoel sterk verbeterd! 05 april 2019

In november 2018 hielden wij ons jaarlijks bewonersonderzoek. Ruim 13.000 bewoners deden mee. Wij vroegen onze bewoners wat zij vinden van hun buurt en van energiezuinige maatregelen voor hun woning. De resultaten gebruiken we om per buurt na te gaan wat er speelt en waar we aan de slag moeten.

Het thuisgevoel in de buurt en energiezuinige maatregelen in de woning vinden onze bewoners belangrijk. Benieuwd naar de uitkomsten? Bekijk dan hier het bewonersonderzoek.

Het thuisgevoel is verbeterd

Bewoners voelen zich steeds meer thuis in hun buurt! Het thuisgevoel is in 2018 gestegen van 7,5 naar 7,8. In de Europarei en Osdorp is het thuisgevoel het meest gestegen. Bewoners van Frankendeal en Middenmeer voelen zich het meest thuis. Zij beoordeelden het thuisgevoel met een 8,2. We bekijken op korte termijn wat we kunnen verbeteren in de wijken die minder goed scoren. Nieuwsgierig naar het thuisgevoel in uw wijk? Bekijk dan de uitkomsten

Minder overlast in de buurt

Bewoners hebben minder overlast van hun buren! In de Kwakel ervaren zij het minst overlast, gevolgd door Frankendael en Ouderkerk aan de Amstel. Bekijk hoe uw wijk scoort op overlast.

Energiezuinige maatregelen zijn gewild

Bewoners zijn geïnteresseerd in ons project Samen Verduurzamen! De helft staat open voor energiezuinige maatregelen in hun huis als de woonlasten dalen of gelijk blijven. De belangrijkste redenen om mee te doen zijn:

  • Comfortverbetering in huis. Denk aan minder tocht en kou.
  • Beter voor het milieu door minder CO2 uitstoot
  • Kostenbesparing

Doet u volgend jaar weer mee?

Uw deelname aan het bewonersonderzoek helpt ons de wijken, gebouwen en woningen zo prettig mogelijk te maken. Kunnen we dit jaar weer op u rekenen?