Winnaars Eigen Haard fonds 2018 bekend 10 oktober 2018

Op donderdag 4 oktober was de feestelijke prijsuitreiking van het Eigen Haard fonds. Ruim 24 enthousiaste bewonerscommissies hebben dit jaar ideeën ingediend om hun leefomgeving te verfraaien. Een deskundige jury heeft uit die inzendingen 5 winnaars gekozen.

Het Eigen Haard fonds

Ook dit jaar stelde het fonds € 50.000,- beschikbaar voor ideeën die bijdragen aan de kwaliteit en het uiterlijk van gebouwen van Eigen Haard en de directe omgeving. Bewonerscommissies dragen ideeën aan. Zo worden bewoners nog meer betrokken bij de woning en de buurt.

Winnende ideeën van bewonerscommissies

Bewoners Belangenvereniging Kelbergen – Amsterdam Zuidoost

De overdekte garages in Kelbergen kunnen wel een oppepper gebruiken en de bewoners weten hoe. Zij gaan met spectaculaire foto’s uit hun eigen buurt de garages opfleuren.

Bewonerscommissie Belgisch Hof – Amsterdam Nieuw-West 

Het Belgisch Hof is een van de grootste binnentuinen in de Amsterdamse wijk Osdorp en kan wel wat levendigheid gebruiken. Straks zien we daar, net echte, koeien en schapen. Maar dan met een vrolijk kleurtje. Misschien wel in het rood, geel of groen.

Woongroep De Bietelaer - Amstelveen

De bewoners hebben een hartverwarmend idee. Een vlaggenmast die zij willen gebruiken op feestelijke dagen. En in de donkere maanden toveren zij de mast om tot een verlichte kerstboom waar ze elkaar ontmoeten. Een mooie ontmoetingsplek om de sociale contacten te versterken.

Bewonerscommissie C.P.M. Rommeplantsoen – Amsterdam Nieuw-West

De daken van de entrees aan het Rommeplantsoen mogen wel wat groen gebruiken, dachten de bewoners. Daarom vergroenen zij de daken en krijgen niet alleen bewoners, maar ook voorbijgangers een groen welkom.

Bewonerscommissie StartersUP! Strekkerweg - Amsterdam Noord 

Het voormalig kantoorpand aan de Strekkerweg is omgetoverd tot een schitterende woonplek. Om het woongeluk van de bewoners nog meer te vergroten, willen ze een groene leefomgeving. Daarom krijgen de bewoners een prachtige geveltuin met moestuinbakken.