Uitslag bewonersonderzoek 2017: extra inzet op schoon 05 juni 2018

In november 2017 namen we voor de zesde keer ons grote Eigen Haard Bewonersonderzoek af. Ruim 13.000 huurders deden mee! De cijfers helpen ons om onze wijken, gebouwen en woningen zo prettig mogelijk te maken.

Vooral schone portieken en trappenhuizen vinden onze huurders belangrijk. Daar zetten we dit jaar dan ook extra op in. Benieuwd naar de resultaten? Bekijk dan de volledige rapportage.

Wat doen we er mee: Schoon – Overlast – Veilig – Prettig

Met de cijfers uit het onderzoek maken wij een ‘Leefbaarheidsranking’. We gebruiken hiervoor de vragen uit het onderzoek die gaan over Schoon, Overlast, Veiligheid en Prettig wonen.
Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld zien welke wijken een ingreep op SCHOON nodig hebben. Iedere wijk en ieder complex is anders en vraagt om een eigen aanpak. We zijn al volop bezig met diverse opruim-, schoonmaak- en opknapacties.

Een 7,8 voor de beste wijk

De beste Eigen Haard wijk is volgens bewoners Nes aan de Amstel. Het hoort bij de gemeente Amstelveen, maar is eigenlijk een dorp apart. Een mooi en pittoresk dorp bovendien. Huurders in Nes geven gemiddeld een 7,8 op de leefbaarheidsvragen. In het volgende Eigen Haard Magazine komt er ruim aandacht voor de rapportcijfers uit SCHOON – VEILIG – OVERLAST – PRETTIG. In dat nummer laten Woonservice en het Team Klant- en Marktonderzoek samen zien, hoe de cijfers gebruikt worden om onze woningen en wijken te verbeteren.

Vanaf nu ieder jaar, doet u weer mee?

We voeren het Eigen Haard Bewonersonderzoek vanaf nu ieder jaar uit. Alle huurders waarvan het e-mailadres bij Eigen Haard bekend is, ontvangen in november 2018 weer een uitnodiging om mee te doen. Met uw deelname aan dit onderzoek kunnen we onze wijken leuker, beter en mooier maken!


Chat met ons