37 nul-op-de-meter woningen aan Appellaan en Notenlaan 15 maart 2018

Met het plaatsen van ‘een bericht naar de toekomst’ hebben wethouder Peter Bot en twee toekomstige bewoners het startsein gegeven voor de bouw van 37 duurzame eengezinswoningen aan de Appellaan en Notenlaan in Amstelveen. Daarvan zijn 16 woningen gekocht door mensen die huurwoning achterlaten.

Dura Vermeer bouwt de 19 koopwoningen en 18 huurwoningen in het middensegment in opdracht van Eigen Haard. Inmiddels zijn op een na alle koopwoningen verkocht.

“Ik ben heel blij dat we met dit project zorgen voor doorstroming. Van de 19 woningen hebben we er 16 verkocht aan huurders uit Amstelveen. De woningen die ze achterlaten kunnen weer naar woningzoekenden”, zegt Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling bij Eigen Haard. “We bouwen ook 18 huurwoningen met een huurprijs van ongeveer 1000 euro per maand. Die zijn betaalbaar voor middeninkomens. Ook hier krijgen huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang'.

Bewoners verleiden

Wethouder Peter Bot (ruimtelijke ordening): “Ons college zet in op doorstroming. Dit project laat dit zien. Eigen Haard verleidt inwoners vanuit een (sociale) huurwoning door te stromen naar een koopwoning en zo komen sociale huurwoningen vrij voor degenen voor wie de woningen zijn bedoeld. Dat er vraag is naar koopwoningen in het middensegment blijkt uit het grote aantal inschrijvingen. Maar liefst 375 inschrijvers voor 19 koopwoningen.”

Nul-op-de-meter

Met de nieuwe nul-op-de-meter woningen aan de Appellaan en Notenlaan speelt Dura Vermeer goed in op duurzame initiatieven voor Amstelveen. Jaco Plompen, directeur van Dura Vermeer: “Alle woningen zijn gasloos, hebben zonnepanelen en een installatie die de woningen met bodemenergie koelt en verwarmt (warmtekoudeopslag). Daarnaast zijn er andere slimme energievoorzieningen die het netto energiegebruik per woning terugbrengen tot nul (nul-op-de-meter). Bovendien zijn de woningen een kwalitatieve toevoeging  aan de stad vanwege de architectonische kwaliteit en de ruimtelijke inpassing”.

Oplevering

Oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2018. Toewijzing van de huurwoningen start rond de zomer.

Wethouder Bot (rechts) met twee toekomstige bewoners

Appel noten laan, amstelveen, nieuwbouw, doorstromen

 

 

Chat met ons