Oplevering woningen Het Schip 29 juni 2018

Het Schip, internationaal icoon van de volkshuisvesting en de Amsterdamse School is hoogwaardig en duurzaam gerestaureerd. De afronding van deze restauratie vieren we met minister Kajsa Ollongren van Wonen en de presentatie van het boek Een kunstwerk in baksteen.

De restauratie van het monument is na jarenlange voorbereiding klaar, en een zorgvuldige uitvoering klaar. Veel bewoners zijn weer terug gekeerd in Het Schip. Onder toezicht van de Dienst Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam is het gebouw in zijn oude glorie hersteld. Daarnaast zijn de woningen zeer duuurzaam en voorbereid op een gasloze toekomst.De provincie Noord-Holland heeft het project ondersteund.

Magistraal arbeiderspaleis voor betaalbare huisvesting

Het magistrale arbeiderspaleis van Michel de Klerk zit vol speelse elementen. Het gebouw stond aan het begin van onze volkshuisvesting. En na de restauratie heeft het nog steeds die rol. In het gerestaureerde Schip zijn 62 sociale huurwoningen en 20 woningen voor het middensegment.

Boekpresentatie 'Een kunstwerk in baksteen'

De Getty Foundation heeft Museum Het Schip ondersteund met een Keeping it Modern subsidie. Daarmee is ook het schitterende boek 'Een kunstwerk in baksteen' over de restauratie mogelijk gemaakt. In het boek staat bijvoorbeeld de spannende speurtocht naar de juiste baksteen. Of het herstel van de bijzondere ornamenten, het glas-in-lood of het smeedwerk.

 

Het Schip, restauratie, spaarndammerbuurt