Creatief tegen zwerfafval in de Indische Buurt 16 juli 2018

Afval weggooien is in een deel van de Indische Buurt vanaf nu een beleving. Bij ons wijkkantoor in de Batjanstraat 66 staat nu een pratende prullenbak. Wie zijn afval in de bak gooit, krijgt een verrassend complimentje of andere positieve reactie.

Doel van de pratende prullenbakken is om bewoners en bezoekers te stimuleren hun afval niet op straat, maar in de bak te gooien, en zo zwerfafval op straat en in de binnentuinen te voorkomen. Samen met stadsdeel Oost en firma Grijsen hebben we de pratende prullenbak bedacht. Het stadsdeel plaatste ook pratende prullenbakken aan de Sumatraplantsoen en het Makassarplein.

Batjanstraat vernieuwd

Eigen Haard en stadsdeel Oost hebben de afgelopen jaren gewerkt aan de vernieuwing van de Batjanstraat. Het stadsdeel heeft de openbare ruimte opgeknapt en een wormenhotel geplaatst. Eigen Haard renoveerde de woningen, de horecaruimte en de bedrijfsruimtes rondom de Batjanstraat. In de voormalige Batjanschool verhuurt Eigen Haard muziekwoningen voor startende musici. Op de begane grond zitten de Eigen Haard wijkbeheerders en de BatjanBuren. Aan de overkant verhuurt Eigen Haard aan nieuwkomer Thúskomme; een bar-restaurant met een vleugje Fryslân en een zonnig terras in de straat. Verder zijn er in het pand diverse creatieve en muzikale ondernemers gehuisvest. Met als buren het Nederlands Philharmonisch Orkest in de Majellakerk. De buurt maakt nu onder leiding van de BatjanBuren een mooi kunstwerk in de straat. Samen met de komst van de pratende prullenbak is dit een mooi sluitstuk van deze vernieuwing.Chat met ons