Wat vinden onze bewoners van SAVE 01 juni 2017

De komende weken vragen wij bij circa 700 bewoners in Amstelveen wat zij vinden van onze SAVE aanpak. Met SAVE – SAmen VErduurzamen – willen we in 10 jaar tijd, 10.000 woningen verduurzamen.

De huurders, waaronder wij de enquête uitvoeren, wonen in een woning die in aanmerking komt voor SAVE. Met deze enquête krijgen we inzicht in de wensen van onze bewoners. Vinden zij SAVE een goede aanpak en welke voorkeuren leven er bij hen. We bevragen onze bewoners digitaal of telefonisch.

Start SAVE met Van Heuven Goedhartlaan

Medio juni starten we met het eerste SAVE project in Amstelveen. Van de 400 woningen in de Van Heuven Goedhartlaan isoleren we het dak en de kopgevels en ze krijgen spouwmuurisolatie. In de draairamen en deuren komt nieuw isolatieglas. Het nieuwe hang- en sluitwerk voldoet aan het politiekeurmerk voor meer veiligheid. We vervangen de deuren van de bergingen en - op verzoek van de bewoners – vernieuwen we de entrees in de laagbouwflats. 

Verduurzamen en woonlasten omlaag

SAVE  draait om drie vormen van besparen: energie, geld en het milieu. Een lager energieverbruik is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. En verduurzamen zorgt ook vaak voor meer comfort in de woning.

De huurverhoging die de bewoner krijgt als het huis verduurzaamd is, is maximaal 50 procent van het bedrag dat wordt bespaart op de energierekening. Dus als door de woningverbetering uw energierekening tien euro per maand omlaag gaat, dan is de huurverhoging vijf euro. Dit is bij normaal gebruikersgedrag.

Deelnemende complexen enquête

Voor 2018 heeft Eigen haard de volgende complexen geselecteerd. De bewoners van deze complexen vragen we vanaf 4 juni naar hun mening.

Jeanne d'Arclaan  10-116 & 118 -284
Watercirkel 372-666
Mgr. Nolenslaan e.o.
Van der Hooplaan 115-149 & 155-189  & 195 - 229
Mont Blanc 1-79 & 81-159
Parelvisserslaan e.o.
Dolomieten 2-184
De Surmontstraat 56-71

Chat met ons