Nieuwe sociale huurder bij Eigen Haard? Zo berekenen wij de huur 08 mei 2017

Nieuwe huurders van onze sociale huurwoningen betalen een huur die gelijk is aan 72 procent van de maximale huur die wij mogen vragen. Zo houden we huren betaalbaar en is de prijs-kwaliteitverhouding van vrijkomende woningen gelijk.

De kwaliteit, grootte, energiezuinigheid en locatie bepalen het aantal punten dat een woning krijgt. Dit heet het woningwaarderingsstelsel. Hoe meer punten uw woning heeft, hoe hoger de huur die wij - wettelijk gezien - mogen vragen.

Zelfde woning, zelfde huurprijs

Wij vragen voor al onze woningen die wie nieuw verhuren 72 procent van de maximale huur. Zo krijgen onze woningen een zelfde prijs-kwaliteitverhouding. Een grote vrijkomende woning in Amsterdam - met meer punten - is dus duurder dan een kleine woning buiten Amsterdam met minder punten. Kwaliteit en locatie bepalen voor nieuwe huurders dus de hoogte van de huur.

Huurbeleid en zittende huurders

Huurders die al een woning bij ons huren en een relatief hoge huur betalen in verhouding tot de kwaliteit, krijgen bij de jaarlijks huurverhoging geen of een lage huurverhoging. Uiteindelijk komen de huurprijzen voor nieuwe én zittende huurders meer in balans.

Meer woningen voor laagste inkomensgroepen

Door dit huurbeleid bieden we circa 85 procent van onze vrijkomende sociale huurwoningen aan onder € 635. Dit is een belangrijke grens voor huurders met recht op huurtoeslag. Lage huren en huurtoeslag zorgen er voor dat wonen voor mensen met de laagste inkomens betaalbaar is. De overige 15 procent van de woningen verhuren we voor een prijs tot € 710, de grens voor de sociale huur.  Daarnaast verhuren we ook een deel van onze vrijkomende woningen in het middensegment


Chat met ons