Mevrouw Staats (81) gaat van Groot naar Beter 17 juli 2017

Al 45 jaar woont mevrouw Staats met plezier in een ruime woning in Slotermeer. Sinds de kinderen de deur uit zijn is het huis te ruim voor haar alleen. Met de ‘Van Groot naar Beter' regeling krijgt ze de mogelijkheid te verhuizen naar een passende woning.

Mevrouw Staats verhuist binnenkort naar Osdorp waar ze kleiner gaat wonen en ook een winkelcentrum op loopafstand heeft. ‘In januari viel er een brief van Eigen Haard op de deurmat. Ik heb toen meteen contact opgenomen.’ vertelt ze.

Hulp

Sophie Cornet, onze projectleider Van Groot naar Beter, kwam bij haar thuis om alles te bespreken. Samen met Sophie en haar dochter heeft ze een geschikte woning gevonden. ‘Ik vond het fijn dat ik zelf mocht bepalen waar ik wilde wonen en dat we daar gericht naar op zoek gingen’. 

Verhuizen

‘Op deze leeftijd verhuizen is niet niks’, geeft mevrouw Staats toe. ‘Er moet nog van alles gebeuren, daarnaast heb ik nu vijf kamers met een heleboel spullen. Dat moest ook allemaal worden uitgezocht’. Naast het Leger des Heils heeft ze ook haar buren en (klein)kinderen blij kunnen maken met wat spullen waar ze niks mee deed. De meubels die haar man heeft gemaakt gaan natuurlijk met de verhuizing mee. ‘Als hij er niet was geweest had ik nooit zulke mooie meubels gehad. Hij was een echte vakman!’

Recht op verhuiskostenvergoeding

Verhuizen is niet kosteloos, maar gelukkig heeft mevrouw Staats recht op verhuiskostenvergoeding. Dat scheelt een hoop. Daarnaast krijgt ze er iets moois voor terug. ‘Tegenwoordig ben ik niet meer zo goed ter been en straks kan ik die trap niet meer af’. In haar nieuwe woning is alles gelijkvloers en kan zelfs haar scootmobiel straks binnen staan. Mevrouw Staats vindt haar nieuwe huis prettig en spreekt in enthousiasme over het winkelgebied in haar nieuwe buurt. 

Oude buurt

Toch gaat mevrouw Staats haar oude buurt wel een beetje missen. ‘ Mijn kinderen zijn hier opgegroeid en we hebben hier mooie herinneringen’, vertelt ze ons. Haar kinderen zijn ook erg blij dat ze kleiner gaat wonen en staan volledig achter haar keuze. Mevrouw Staats kan niet wachten tot alles voorbij is. Het eerste wat ze gaat doen als ze eenmaal over is? Kip van het spit halen bij de slager en heerlijk vers brood bij de bakker. ‘Dat heb ik echt gemist’, vertelt ze met een glimlach.

Ook van Groot naar Beter?

Wilt u zelf van Groot naar Beter? Of kent u iemand voor deze regeling? Lees hier meer over de regeling Van Groot naar Beter.

Chat met ons