Eigen Thuis wint challenge Woongeluk 07 oktober 2017

Maandag 2 oktober was de finale van de challenge Woongeluk voor Iedereen. Eigen Haard vroeg in wedstrijdvorm om voorstellen te doen voor een sociaal woon- en beheerconcept voor een nieuwbouwproject met 288 woningen, waarvan we minstens 30% toewijzen aan kwetsbare doelgroepen.

Veel goede inzendingen, vier pitches

We moesten een keuze maken uit 18 goede inzendingen. De jury heeft een selectie gemaakt van vier teams die hun idee mochten pitchen. Deze teams presenteerden een totaalconcept speciaal voor nieuwbouwlocatie Z1 in Amsterdam Noord. 


De winnaar

Het team Eigen Thuis bedacht een mix per verdieping en op basis van leefritme, thuis- en groepsgevoel. Het is de bedoeling is dat zittende bewoners zullen meebeslissen over wie er bij hen komt wonen. Zorgen dat iedereen zich thuis voelt staat centraal in hun idee. Bert Halm, bestuurder en juryvoorzitter zei over team Eigen Thuis: 'we willen graag met dit team onderzoeken hoe we het concept kunnen uitwerken voor Z1 en toekomstige ontwikkelingen. We hebben er vertrouwen en zin in om samen aan de slag te gaan'. 

Team Eigen Thuis bestaat uit twee onderzoekers van het Thuismakers Collectief, een gebiedsbeheerder van de Amsterdamse zorgorganisatie Timon, een ontwikkelaar van Era Contour en twee architecten van YasJas Architecten.

Hoe nu verder

De komende weken bespreken we met elkaar hoe we het vervolg invullen. We geloven erin dat we dit niet alleen moeten vormgeven, maar samen met de winnaars en zelfs met andere inzenders die een goede aanvulling zijn op de winnaars.


Chat met ons