157 portiekflatwoningen naar nul-op-de-meter 06 november 2017

In de week van 6 november 2017 start de renovatie van vijf portieketageflats in de Wegener Sleeswijk in Amsterdam. Het is het eerste project in de regio Amsterdam waarbij flats naar nul-op-de-meter gerenoveerd worden. Dura Vermeer voert de renovatie uit.

Eigen Haard is de eerste Amsterdamse corporatie die woningen renoveert naar nul-op-de-meter. Niek Schaap, projectleider bij Eigen Haard: “De bewoners hebben straks een goed geïsoleerd huis zodat ze minder energie verbruiken. En ze krijgen een nieuwe badkamer, toilet en keuken.”

Doorontwikkeld concept

Bouwbedrijf Dura Vermeer voert de renovatie uit. Bart Schuring, manager Uitvoering Stroomversnelling bij Dura Vermeer: “In Amsterdam zetten we ons doorontwikkelde nul-op-de-meterconcept in. Dat gebruikten we eerder bij een succesvolle renovatie van portieketageflats in Groningen. In het project in Amsterdam werken we blok voor blok en starten we elke dag met een nieuwe woning, die binnen veertien dagen klaar is.”

Duurzame maatregelen en gasloos koken

Eind 2018 wekken alle 157 portiekflatwoningen zelf stroom op voor verwarming, ventilatie en warm tapwater. Dat is mogelijk dankzij de geïsoleerde gevels, nieuwe daken vol zonnepanelen, ventilatie en een luchtwarmtepomp. De woningen hebben na oplevering geen gasaansluiting meer. Bewoners koken dan op inductie.

Lees hier meer over onze duurzaamheidsprojecten?

Chat met ons