Vind de woning die bij je past met de HuisjeHuisje app

Column Mieke van den Berg

18 september 2017

Bestuurder Mieke van den Berg

Mieke van den Berg / Pieter Masmeijer

Wat wij voor onze huurders wensen is dat ze kunnen wonen in een huis dat bij ze past. Het liefst bij elke levensfase. Een leuk klein appartement voor een single, waar wel een partner bij zal passen. En komt er een kindje? Dan verhuizen naar een ruimere woning. Of juist mensen die hun volwassen kinderen hebben uitgezwaaid, die het fijn vinden om naar een kleinere woning te verhuizen. Verhuizen naar een rustiger plek met een tuin, of juist terug naar de drukte van de stad. Dichter bij je ouders of dichter bij je nieuwe baan. Bij elke gezinssituatie in elke levensfase een huis dat past als een jas.

Ruilen met Huisje Huisje

Woningruil is volgens ons een hele goede – en vooral relatief snelle – manier om dat huis te vinden dat nu bij je past. Zonder wachtlijst. En een enorm potentieel aanbod! Maar hoe en waar vind je dat aanbod? En die passende ruilpartner? Daar is nu een oplossing voor: De gratis HuisjeHuisje app. Snel en simpel op je mobiel je huis aanbieden en een andere woning zoeken. Eigen Haard heeft samen met andere corporaties het initiatief genomen tot de ontwikkeling van deze app. Nu doen al 26 woningcorporaties mee in de regio’s Amsterdam en Utrecht. Met samen ruim 336.000 sociale huurwoningen. 

Hoe werkt het

Het werkt als een dating app, maar dan voor huizen. Je biedt je huis aan en je kunt swipen door de huizen van anderen. Zit het huis dat bij je past er tussen? Dan ‘like’ je die. En is er een match? Dan kun je aan de slag! Je kunt samen via de chat een afspraak maken om elkaars woning te bekijken. Allebei tevreden? Dan is het een kwestie van de ruil aanvragen bij de verhuurders.

Voor wie is HuisjeHuisje

Iedereen in Nederland met een huurhuis kan meedoen. In elk dorp en iedere stad. Of je nu van een corporatie huurt of niet. En omdat je heel specifiek kunt zoeken op de grootte van je huishouden en je inkomen, zie je die woningen waar je ook echt kunt wonen.

Van goed idee naar groot succes

Wij geloven er in. Het is een fantastisch idee. HuisjeHuisje is voor huurders een perfecte – en ook heel leuke – manier om de woning te zoeken die NU bij je past. En wat maakt dit goede idee tot een groot succes? Aantallen! We sluiten koud de testfase af en nu al is de app 3.000 keer gedownload. En heeft per dag gemiddeld 350 actieve bezoekers met al 80 matches. Hoe meer mensen zoeken en aanbieden, hoe groter de kans op succes.

Download die app! 

Dus een oproep aan huurders die willen verhuizen: Download die app voor Android via Google Playstore of voor iPhone via de Appstore. Bied je huis aan op Huisjehuisje! Zoek dat huis van je dromen! En verhuurders: zorg er voor dat je flexibel en snel reageert op woningruil. Want dit kan wel eens de doorbraak zijn om er voor te zorgen dat huurders kunnen wonen hoe en waar ze willen. Zonder wachtlijsten wonen in een huis dat past als een jas.

Mieke van den Berg, Bestuurder