Maak werk van Mokum

Column Mieke van den Berg

10 oktober 2019

Bestuurder Mieke van den Berg

Heb jij onze nieuwe arbeidsmarktcampagne al gezien? Op verschillende panden in Amsterdam stellen wij relevante vragen over wonen in Amsterdam en de regio. En als je binnenkort langs ons kantoor rijdt, dan zie je daarop heel groot ‘Wijken voor de Rijken?’ of ‘Snel gasloos of gas terug’. Het zijn dilemma’s waar we in ons werk mee te maken hebben.

Net als veel andere organisaties zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Op allerlei terreinen. We willen met onze campagne laten zien dat werken bij Eigen Haard niet alleen hartstikke leuk is maar ook heel belangrijk is. Voor onze huurders. Voor de stad en de regio. En voor jezelf.

Maatschappelijk impact

Ik ben al ruim tien jaar bestuurder bij Eigen Haard. Dat doe ik vol overgave, volkshuisvesting is van groot maatschappelijk belang. Wat wij doen en de invloed die wij hebben op het woongeluk van mensen maakt het iedere dag boeiend. Ons werk doet er toe. Je biedt mensen een dak boven hun hoofd, een essentiële levensbehoefte. Ons werk is tastbaar. Je loopt door de wijken, ziet de woningen en ontmoet de bewoners. Ons werk is actueel. De overspannen woningmarkt bezorgt veel mensen, inwoners en politici, hoofdbrekens. Wij kunnen bijdragen aan een oplossing en zorgen dat er plek is voor iedereen.

Sterk in je schoenen

Ons werk vraagt dat je sterk in je schoenen staat. Dat je een goede afweging maakt en durft te kiezen. Dat je daarbij het beeld van die ene huurder of dat ene gezin voor ogen houdt. Zodat je weet voor wie je het doet en dat keuzes die abstract lijken persoonlijk worden. Als je dat kan, of wilt leren, dan vind je bij ons een warm nest.

Maak werk van Mokum

De slogan van onze campagne is ‘Maak werk van Mokum’. Werken voor en aan een stad is ontzettend interessant. Zeker als het gaat om Amsterdam met alle complexiteiten. Mensen die willen werken bij een corporatie als Eigen Haard vinden vaak de stedelijke dynamiek erg aantrekkelijk. Bovendien maken we ook werk van Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouderkerk en andere randgemeenten.
 

Zie ik je snel?


Zoals ik trots ben op de sociale huur in Nederland en op onze betekenis in de samenleving, zo ben ik ook trots op ons als werkgever. We hebben veel te bieden. Kijk maar op www.eigenhaard.nl/werkenbij
 
Wellicht tot snel! 

 

Mieke van den Berg, Bestuurder