Thuis in de wijk

05-10-2017 Wij - Amsterdamse corporaties – spraken met de gemeente Amsterdam af extra personen uit de kwetsbare doelgroepen te huisvesten. Dit zijn statushouders, maar ook mensen die uitstromen uit GZ en andere instellingen. Mensen voor wie zelfstandig wonen niet altijd even vanzelfsprekend is. En dat kan invloed hebben op de buurt.
meer

Bert Halm
Voorzitter bestuur Bert Halm

Vind de woning die bij je past met de HuisjeHuisje app

18-09-2017 Mieke van den Berg / Pieter Masmeijer Wat wij voor onze huurders wensen is dat ze kunnen wonen in een huis dat bij ze past. Het liefst bij elke levensfase. Een leuk klein appartement voor een single, waar wel een partner bij zal passen. En komt er een kindje? Dan verhuizen naar een ruimere woning. Of juist mensen die hun volwassen kinderen hebben uitgezwaaid, die het fijn vinden om naar een kleinere woning te verhuizen. Verhuizen naar een rustiger plek met een tuin, of juist terug naar de drukte van de stad. Dichter bij je ouders of dichter bij je nieuwe baan. Bij elke gezinssituatie in elke levensfase een huis dat past als een jas.
meer

Mieke van den Berg
Bestuurder Mieke van den Berg

Wat gaan we doen met €200 miljoen?

05-07-2017 We zeggen het zo dikwijls: Duurzaamheid hoort inmiddels ook bij onze taak. Voor bewoners en hun portemonnee. En het hogere doel: het milieu. We werken er dan ook hard aan. Niet zonder succes. Het moet wel sneller. In 2021 gemiddeld label B en 30 jaar later CO2-neutraal. Daar ligt de lat.
meer

Mieke van den Berg
Bestuurder Mieke van den Berg

Tussen de wal en 'het schip'

22-05-2017 Onlangs leverden wij de eerste woningen van ‘Het Schip’ op, gerestaureerd en wel. Een project om een puntje aan te zuigen, met een gebouw dat een icoon is in de stad. Lof al om. Behalve bij de SP. Die vond het niet kunnen dat er naast de 62 sociale huurwoningen 20 – overigens betaalbare – woningen in het middensegment gaan.
meer

Mieke van den Berg
Bestuurder Mieke van den Berg
Chat met ons