Ons jaarverslag en het nieuwe normaal

11-05-2020 Vorige week is ons Jaarverslag 2019 gepubliceerd. Vanuit het huidige coronaperspectief lijkt vorig jaar een eeuwigheid geleden. Toch is het goed even terug te kijken; geen toekomst zonder verleden.
meer

Bert Halm
Voorzitter bestuur Bert Halm

Visitatie 2019 mooie cijfers en nog volop ruimte voor verbetering

21-11-2019 Iedere vier jaar vragen we onze stakeholders wat ze van ons vinden. Huurdersorganisaties en gemeenten waar we werken beoordelen ons op onze ambities, betrouwbaarheid en transparantie. Uit het onderzoek - officieel heet het visitatie - blijkt dat onze stakeholders behoorlijk positief over ons zijn. We geven goed inzicht in onze mogelijkheden. We komen onze afspraken na en we zijn voor onze stakeholders een prettige samenwerkingspartner die staat voor haar principes. Als eindcijfer krijgen we een 7,7. Vier jaar geleden was dat nog een 7,3. Een mooie verbetering.
meer

Maak werk van Mokum

10-10-2019 Heb jij onze nieuwe arbeidsmarktcampagne al gezien? Op verschillende panden in Amsterdam stellen wij relevante vragen over wonen in Amsterdam en de regio. En als je binnenkort langs ons kantoor rijdt, dan zie je daarop heel groot ‘Wijken voor de Rijken?’ of ‘Snel gasloos of gas terug’. Het zijn dilemma’s waar we in ons werk mee te maken hebben.
meer

Mieke van den Berg
Bestuurder Mieke van den Berg

De herrijzenis van een wijk

23-05-2019 Op een zonnige lenteochtend loop ik door de Indische Buurt. Ik wandel langs de eerste woningen die Eigen Haard een eeuw geleden op de Zeeburgerdijk heeft gebouwd; eigentijdse woningen voor de arbeiders van de fabriek Werkspoor. Een buurtje met 160 zeer comfortabele woningen. Alles staat er nu prachtig bij; groene speelterreinen en pleinen, gerenoveerde woningen en fraaie nieuwbouw. Maar het belangrijkste, een gevarieerde bevolking die zich thuis voelt in de wijk.
meer