Senior Ontwikkelaar Nieuwbouw

32 - 36 uur Solliciteer

Wat goed dat je dit leest. Ben jij klaar voor een volgende stap? Ontdek hoe je bij ons impact kunt maken. Je hebt rechtsreeks invloed op hoe (groot) Amsterdam zich in de komende jaren gaat ontwikkelen. Hoe tof is dat! Kom jij ons helpen om onze huurders een goed thuis te bieden?  

Wij zijn Eigen Haard. Wij maken als woningcorporatie werk van Mokum en haar randgemeenten. Elke dag, in een omgeving die net zo levendig is als onze stad. We bieden een thuis aan een grote groep Amsterdammers, we vernieuwen en verbeteren ons bezit continu.    

Dit is jouw baan:

Wij zoeken iemand die van aanpakken houdt. We hebben als team Ontwikkeling en Acquisitie een flinke opgave: ieder jaar weer willen we er 800 nieuwe woningen bij. Woningen die hard nodig zijn zodat zoveel mogelijk mensen in Amsterdam kunnen blijven wonen. De locaties worden schaarser en de opgaven worden complexer, dus je moet wel van een uitdaging houden. Maar, je doet dit natuurlijk niet alleen! Je wordt onderdeel van het team Ontwikkeling & Acquisitie, dat bestaat uit 20 collega’s die elke dag weer met veel energie met deze opgave aan de slag gaan. Samen werken we gemiddeld aan ruim 100 heel verschillende opgaven.

We zoeken een ervaren teamgenoot die het leuk vindt om vanuit acquisities te werken aan ontwikkellocaties en affiniteit heeft met gebiedsontwikkeling. In jouw rol ben je verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met samenwerkingspartners als gemeenten en/of commerciële ontwikkelaars, het uitvoeren van grondige marktanalyses en het leiden van onderhandelingen om optimale resultaten te behalen. Zoveel mogelijk ontwikkellocaties voor betaalbare woningen spotten vind je een uitdaging! We ontwikkelen het liefst zelf maar ook turn-key aankopen komen voor. Als ontwikkelaar zorg je ervoor dat het echt een goed project of goede gebiedsontwikkeling wordt. Onze opgaven variëren van binnenstedelijke herontwikkelingen, transformaties van gebouwen, tot uitbreidingswijken in meer landelijk gebied. In de gebiedsontwikkelingen kijken we wat een buurt nodig heeft, waarbij niet alleen het type vastgoed een rol speelt maar vooral wordt nagedacht over het functioneren van de buurt, hoe kan de nieuwe ontwikkeling bijdragen aan specifieke woonbehoeftes. Het gaat dan om kansen voor werk en ontplooiing en plekken waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

  • Naast sociale huurwoningen realiseren wij in onze projecten ook middeldure huurwoningen, koopwoningen, bedrijfsruimtes, kantoorruimtes, horeca en vele andere functies die bijdragen aan prettige buurten. Zo bouwen we bijvoorbeeld in Osdorp-Centrum 400 sociale huurwoningen, 400 middeldure huurwoningen, 200 koopwoningen, 8.000 m2 bedrijfsruimte zoals: kleine maakindustrie,  bedrijfsruimten, muziekschool, horeca, zorgcentrum en vele andere functies. Welk type vastgoed past bij de verschillende doelgroepen en hoe kan de ontwikkeling bijdragen aan het gebied?
  • Ontwikkelen doe je samen met jouw collega’s op een innovatieve manier: een deel van de projecten pakken jullie op in ketensamenwerking en met NH Bouwstroom. NH Bouwstroom is een samenwerkingsverband van corporaties en ontwikkelaars waar we met modulaire woningen zorgen voor een versneld ontwikkel- en bouwtraject. Alle onze projecten worden uitgewerkt in BIM en er wordt gewerkt met een roadmap circulair;
  • Je levert een bijdrage aan de ambitie om jaarlijks 800 woningen te ontwikkelen;
  • Samen met jouw collega’s, waarbij je kunt putten uit de kennis van collega’s van woonbeleid, strategie, verhuur en beheer, werk je met bevlogenheid aan de allermooiste nieuwprojecten in de regio. Dat zijn er ruim 100: variërend in omvang en programma, maar altijd divers en uitdagend!
  • Jouw uitdagingen zijn talrijk in een regio waar een groot tekort aan woningen is, waar duizenden woningen moeten worden bijgebouwd. Ondanks de stijgende prijzen draag jij eraan bij dat er plek blijft voor al deze doelgroepen met een kleinere beurs. Tegelijkertijd zorgen we dat we mooie, duurzame en circulaire projecten realiseren die van toegevoegde waarde zijn voor de buurt en stad.

Dit is jouw team

Je gaat aan de slag op de afdeling Ontwikkeling en Acquisitie. Met totaal 20 ontwikkelaars, conceptontwikkelaars en acquisiteurs maken we elke dag heel concreet werk van Mokum (en buurgemeenten). Het is een enthousiastst, energiek en zeer divers team.

Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, maar het team is vaak op kantoor te vinden. Hierdoor zul je je snel thuis voelen! Je kunt je zowel in de breedte als in de diepte verder ontwikkelen en je hebt collega’s klaarstaan om je hierbij te helpen. We helpen en vertrouwen elkaar, maar we houden elkaar ook scherp. Er is altijd ruimte om jezelf te zijn en om eigen ideeën te realiseren.

Waarom jij (hopelijk) onze nieuwe collega bent

  • Je hebt affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en doelstellingen van woningcorporaties en kent de sociaal-maatschappelijke context waarbinnen wij werken;
  • Omdat netwerken jouw kracht is. Binnen jouw netwerk stimuleer je kennisuitwisseling en samenwerking en je weet mensen op een duidelijke en enthousiaste manier te adviseren en te overtuigen;
  • Je bent een verbinder; je weet intern en extern mensen te binden aan jouw opgaven;
  • Je bent altijd alert en, binnen en buiten jouw werkveld, actief op zoek naar innovaties en maatschappelijke trends die je vervolgens toepast in je werk;
  • Persoonlijke ontwikkeling en samenwerken in teams zijn waarden die jij belangrijk vindt.

Ook beschik je over de volgende kennis en ervaring:

  • Hbo/ wo werk- en denkniveau;
  • Ruime ervaring met project-/procesmanagement;
  • Kennis van factoren die de haalbaarheid van projecten beïnvloeden: je bent in staat om snel de haalbaarheid van een propositie te beoordelen;
  • Je hebt ervaring in complexe en binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen en hebt hierdoor een integrale kijk op nieuwbouwprojecten en ervaring met stakeholdermanagement en het aansturen van projectteams;
  • Financiële-, juridische-, stedenbouwkundige- en marktkennis;
  • Je hebt oog voor kwaliteit bezien vanuit onze huurders; wat start met een verkaveling of stedenbouwkundig plan.

Dit krijg je van ons en fijne extra’s 

Werken vanuit je eigen huis, een persoonlijk opleidingsbudget en flexibele werktijden. Samen zorgen we ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Ons kantoor is zo ingericht dat je altijd een plek vindt waar jij je prettig voelt. Bij ons heb je alle mogelijkheden om je te ontwikkelen en je eigen carrièrepad te kiezen. Maar er is nog veel meer! We hebben ook een eigen sportschool om je gedachten te verzetten en even actief bezig te zijn.  

In ruil voor het delen van jouw talent bieden we je: 

  • Naast een salaris van minimaal € 5.181 en maximaal € 7.198 bruto per maand o.b.v. van een 36-urige werkweek afhankelijk van ervaring (schaal L cao Woondiensten) ook een vaste eindejaarsuitkering van 6%.
  • Naast veel trainingen en opleidingen krijg je bij ons ook een persoonlijk opleidingsbudget.
  • Je krijgt een telefoon en laptop van de zaak. Ook spullen voor thuiswerken regelen we voor je.
  • Bij ons heb je de mogelijkheid om feestdagen te ruilen: ruil je verlof op Hemelvaart en Tweede Pinksterdag om voor dagen die juist voor jou feestelijk zijn.
  • Wil je wat vaker op vakantie? Geen probleem. Bij ons kun je ook extra vakantiedagen kopen.
  • Ons hoofdkantoor zit in de bruisende stadswijk Sloterdijk. Geniet van onze heerlijke lunch, dagelijks vers bereid.

Maak werk van deze vacature! 

  • Solliciteer dan nu via de button bij deze vacature. Dit kan nog tot en met vrijdag 3 mei.
  • Je kunt je motivatie richten aan Maaike Alles, Manager Ontwikkeling & Acquisitie.

Liever eerst nog wat meer informatie?

  • Neem dan contact op met Maaike Alles, via maaike.alles@eigenhaard.nl.
  • Of met Susan Saracino of Simone Warsitoatmodjo van de afdeling HR/ Werving & Selectie via solliciteren@eigenhaard.nl als je vraag betrekking heeft op de sollicitatieprocedure. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.